enda

Marie-Louise Coninck

(1936 – )

Skuespiller. Født 8/12 1936. Gift med skuespiller Baard Owe, med hvem hun har fire børn. Døtrene Anja og Rebekka Owe og sønnen David Owe er alle uddannede skuespillere.

Uddannet på Aalborg Teaters elevskole 1956-58.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hun lagde ud i folkekomedier og historiske film og er indtagende nok i Næsbygaard-filmene, men det var i realistiske, nutidige film, at hendes jordbundne, uglamourøse type bedst kom til sin ret i ofte meget små roller.


Sin største rolle har hun som moderen i "Måske ku' vi" (1976), en sikker naturalistisk præstation som en lidt slidt hverdagstype. Med sympatisk lethed falder hun her i hak med en prunkløs dansk virkelighed - og det samme gør hun som cafeteriadame i "Isfugle" (1983) og servitrice i "Bella, min Bella" (1996). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Good Favour 2017 Sophia DK/Dokumentarfilm
Herrens veje 1 2017 Kirsten Tv-serie
Dicte 3 2016 Simona Tv-serie
Nøgle hus spejl 2015 Tove DK/Spillefilm
Miraklet 2014 Kirkegænger DK/Spillefilm
Skytten 2013 Fru Kamper DK/Spillefilm
Kvinden i buret 2013 Ulla DK/Spillefilm
Drengestreger 2012 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sover Dolly på ryggen? 2012 Ældre dame DK/Spillefilm
Skyskraber 2011 Dame DK/Spillefilm
Den onde lejer 2006 Gerthe DK/Kort fiktion
Hjerteflimmer 2006 Helles mor Tv-serie
Bus 2004 Else DK/Kort fiktion
Begravelsen 2002 Olga DK/Kort fiktion
Hotellet 2000 Therese Munk Tv-serie
Det sublime 1998 Betty DK/Kort fiktion
Charlot og Charlotte 1996 Patient (3) Tv-serie
Isfugle 1983 Cafeteriadame DK/Spillefilm
Tre engle og fem løver 1982 Fru Fischer DK/Spillefilm
Kidnapning 1982 Fru Fischer DK/Spillefilm
Krigsdøtre 1981 Medvirkende Tv-serie
En bryllupsnat 1979 Medvirkende Tv-film
Else Kant 1978 Medvirkende Tv-serie
Vinterbørn 1978 Jordemor DK/Spillefilm
En by i provinsen 1976 Servitrice Tv-serie
Helte dør aldrig 1976 Medvirkende Tv-film
Måske ku' vi 1976 Kims mor DK/Spillefilm
Mette alene hjemme 1975 Mor Tv-serie
Snart dages det brødre 1974 Arbejderkone Tv-film
Romantik på sengekanten 1973 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvornår dør Maria? 1972 Medvirkende Tv-film
Man sku' være noget ved musikken 1972 Øbro-servitrice DK/Spillefilm
Borgerlig lykke 1971 Medvirkende DK/Kort fiktion
Værelset 1970 Marie Tv-film
Et ganske almindeligt eventyr 1968 Medvirkende DK/Kort fiktion
Jeg elsker blåt 1968 Kammas veninde DK/Spillefilm
En dosis polyxethylensorbitanmonolaurat... 1967 Medvirkende Tv-film
Mig og min lillebror 1967 Pige, direktør Holm lægger an på DK/Spillefilm
Stillads 1966 Medvirkende Tv-film
Utro 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Krybskytterne på Næsbygaard 1966 Erna, stuepige DK/Spillefilm
Nu stiger den 1966 Klamm'ernes sekretær DK/Spillefilm
Jensen længe leve! 1965 Forretningsmandens veninde DK/Spillefilm
Morder uden betaling 1965 Medvirkende Tv-film
Næsbygaards arving 1965 Erna, stuepige DK/Spillefilm
Et fjernsynsmareridt 1964 Medvirkende Tv-film
Tine 1964 Maren DK/Spillefilm
Kampen om Næsbygaard 1964 Erna, stuepige DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.