enda

Martha Helsengreen

(1882 – 1938)

Skuespillerinde, født 19/7 1882, død 19/2 1938. Gift med skuespiller og instruktør Gunnar Helsengreen, mor til Betty og "Mulle" Helsengreen.

Spillede med i film hos Fotorama i Århus, samt et gæstespil hos Frans Lundberg i Malmø.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Kærlighed gør blind 1913 Johans mor U/Spillefilm
Menneskejægere 1912 Madam Hansen DK/Spillefilm
Venus 1911 Fru Sivertsen DK/Spillefilm
Elverhøj 1910 Karen, en gammel bondekone DK/Kort fiktion
En Helt fra 64 1910 Madam Kemp DK/Kort fiktion
Ansigtstyven II 1910 Medvirkende DK/Spillefilm
Greven af Luxemburg 1910 Grevinde Staza Kokozow DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.