enda

Martin de Thurah

(1974 – )

Instruktør. Er uddannet som animationsinstruktør ved Den Danske Filmskole i 2002.


Han har arbejdet som visual effects instruktør på flere danske spillefilm, deriblandt den Camera d'Or vindende film "Reconstruction" i 2003.


Martin de Thurah har instrueret prisbelønnede musikvideoer for kunstnere som Mew, The Editors, Carpark North og Royksopp. Hans musikvideoer er internationalt anerkendte for deres fascinerende visuelle stil.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Mountain 2012 Instruktion, Manuskonsulent U/Kort fiktion
Regnbueaber 2011 Instruktion DK/Kort fiktion
Roskilde 2008 Co-instruktør DK/Dokumentarfilm
Ung mand falder 2007 Instruktion, Visual effects DK/Kort fiktion
Vi der blev tilbage 2007 Instruktion, Manus, Stills DK/Kort fiktion
Allegro 2005 VFX-designer DK/Spillefilm
Boomerang drengen 2004 Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Rejsen på ophavet 2004 Animation DK/Dokumentarfilm
Min morfars morder - en film om tilgivelse 2004 Animation DK/Dokumentarfilm
Glimt af mørke 2004 SFX-konsulent, Titelsekvens DK/Kort fiktion
Reconstruction 2003 VFX-designer DK/Spillefilm
Postkort fra Mars 2001 Titeldesign DK/Kort fiktion
Alice Alice 1999 Instruktion DK/Kort fiktion
Digital Workshop 1999 1999 Animation Antologi

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Best Nordic Short Film 2008 Malmö Nordisk Panorama 2008 Ung mand falder
1st prize children's jury 2008 Chicago Int. Children's Film Festival 2008 Vi der blev tilbage
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Vi der blev tilbage
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2010-04-07 Roskilde
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Ung mand falder
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Roskilde
Guanajuato International Film Festival 2009-07-24 Vi der blev tilbage
Seoul International Youth Film Festival 2009-07-09 Vi der blev tilbage
Sydney Film Festival 2009-06-03 Vi der blev tilbage
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Vi der blev tilbage
Malmö, BUFF 2009-03-10 Ung mand falder
ZagrebDox 2009-02-23 Roskilde
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Roskilde
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Ung mand falder
Chicago Int. Children's Film Festival 2008-10-23 Vi der blev tilbage
Warsaw International Film Festival 2008-10-10 Ung mand falder
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 Ung mand falder
Venice International Film Festival 2008-08-27 Vi der blev tilbage
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Ung mand falder
Semaine de la Critique, Cannes 2008-05-15 Ung mand falder
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.