enda

Martin Pieter Zandvliet

(1971 – )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 7/1 1971 i Fredericia.



I begyndelsen af sin karriere arbejdede Martin Zandvliet i en årrække som klipper. I 2002 skrev og instruerede han sin første film, den Robert-prisbelønnede dokumentarfilm "Angels of Brooklyn". I 2006 instruerede han kortfilmen "Jeg som regel".



Zandvliets spillefilmdebut "Applaus" (2009) skrev han sammen med Anders Frithiof August. Filmen vandt flere internationale priser og blev udvalgt til Toronto Filmfestivalen, ligesom festivalen også udtog hans to næste spillefilm, "Dirch" (2011) og "Under sandet" (2015).



"Under sandet" modtog en nominering i kategorien for bedste udenlandske spillefilm til Oscar-prisuddelingen 2017.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
The Model 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Under sandet 2015 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
10 timer til Paradis 2012 Manuskript DK/Spillefilm
Dirch 2011 Instruktion, Mus & Mænd instruktør, Manuskript DK/Spillefilm
At Night I Fly 2011 Klippekonsulent U/Dokumentarfilm
Applaus 2009 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Mon petit-enfant 2008 Instruktion, Manuskript, Klipper DK/Kort fiktion
The Matjulskis 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
Cathrine 2008 Klip DK/Kort fiktion
Besøget 2008 Klipper DK/Kort fiktion
Dennis 2007 Manus, Klip DK/Kort fiktion
Uden for kærligheden 2007 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Jeg som regel 2006 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Mum 2006 Klip DK/Kort fiktion
Når man vågner 2005 Klipper DK/Kort fiktion
Magten over kærligheden 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir 2003 Klip DK/Dokumentarfilm
Bokseren 2003 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Angels of Brooklyn 2002 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Middagen 2001 Klip DK/Kort fiktion
Vejen tilbage 2001 Klip DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Warsteiner Audience Award 2016 Rotterdam, International Film Festival 2016 Under sandet
MovieZone Award 2016 Rotterdam, International Film Festival 2016 Under sandet
SIGNIS Jury Award 2016 Hong Kong International Film Festival 2016 Under sandet
Audience Award 2016 Los Angeles, AFI Int. Festival 2016 Under sandet
Best Actress 2009 Karlovy Vary International Film Festival 2009 Applaus
Europa Cinemas Label 2009 Karlovy Vary International Film Festival 2009 Applaus
Juryens Special Pris 2009 Hamptons Film Festival 2009 Applaus
Kritikernes Pris 2009 Zürich Film Festival 2009 Applaus
Best Actress 2009 Mumbai Film Festival 2009 Applaus
Best Actor 2015 Tokyo International Film Festival 2015 Under sandet
Dragon Award Best Nordic Film 2016 Göteborg International Film Festival 2016 Under sandet
Scandinavian Locations Award 2016 Göteborg International Film Festival 2016 Under sandet
Best Actor 2016 Beijing International Film Festival 2016 Under sandet
Best Music 2016 Beijing International Film Festival 2016 Under sandet
Publikumspris 2016 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2016 Under sandet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Los Angeles, AFI Int. Festival 2016-11-10 Under sandet
Ghent Flanders Int. Film Festival 2016-10-11 Under sandet
Sydney Film Festival 2016-06-08 Under sandet
Moscow - Royal Danish Embassy 2016-04-20 Under sandet
Beijing International Film Festival 2016-04-08 Under sandet
Hong Kong International Film Festival 2016-03-21 Under sandet
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2016-03-08 Under sandet
Göteborg International Film Festival 2016-01-29 Under sandet
Rotterdam, International Film Festival 2016-01-27 Under sandet
Sundance Film Festival 2016-01-21 Under sandet
Les Arcs European Film Festival 2015-12-12 Under sandet
Dubai International Film Festival 2015-12-09 Under sandet
Goa - Int. Film Festival of India 2015-11-20 Under sandet
Tallinn Black Nights Film Festival 2015-11-13 Under sandet
Thessaloniki International Film Festival 2015-11-06 Under sandet
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Under sandet
Tokyo International Film Festival 2015-10-22 Under sandet
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Under sandet
Rome International Film Festival 2015-10-16 Under sandet
London Film Festival 2015-10-07 Under sandet
Hamburg FilmFest GmbH 2015-10-01 Under sandet
Toronto International Film Festival 2015-09-10 Under sandet
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2012-09-15 Dirch
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Dirch
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Jeg som regel
Goa - Int. Film Festival of India 2011-11-23 Dirch
Tallinn Black Nights Film Festival 2011-11-18 Dirch
Lübeck, Nordische Filmtage 2011-11-02 Dirch
Rio de Janeiro Film Festival 2011-10-06 Dirch
Reykjavik Film Festival 2011-09-22 Dirch
Toronto International Film Festival 2011-09-08 Dirch
Moscow - Royal Danish Embassy 2011-09-05 Dirch
Cannes, Festival de 2011-05-11 Dirch
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 Applaus
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2010-09-16 Applaus
Transilvania International Film Festival 2010-05-28 Applaus
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2010-04-07 Applaus
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Applaus
Angers Premiers Plans 2010-01-22 Applaus
Torun, Camerimage 2009-11-28 Applaus
Tallinn Black Nights Film Festival 2009-11-27 Applaus
Lithuania Scanorama Film Forum 2009-11-05 Applaus
Mumbai Film Festival 2009-10-29 Applaus
London Film Festival 2009-10-14 Applaus
Hamptons Film Festival 2009-10-08 Applaus
Ghent Flanders Int. Film Festival 2009-10-06 Applaus
Haifa International Film Festival 2009-10-03 Applaus
Hamburg FilmFest GmbH 2009-09-24 Applaus
Zürich Film Festival 2009-09-24 Applaus
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Applaus
Toronto International Film Festival 2009-09-10 Applaus
Karlovy Vary International Film Festival 2009-07-03 Applaus
Ghent Flanders Int. Film Festival 2006-10-11 Jeg som regel
Aarhus, Nordisk Panorama 2006-09-22 Jeg som regel
Melbourne Film Festival 2006-07-26 Jeg som regel
Cannes, Festival de 2006-05-17 Jeg som regel
Jihlava International Documentary Film Festival 2003-10-23 Angels of Brooklyn
Nyon, Visions du Réel 2003-04-26 Angels of Brooklyn
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2003-04-25 Angels of Brooklyn
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.