enda

Martin Pieter Zandvliet

(1971 - )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 7/1 1971 i Fredericia.



I begyndelsen af sin karriere arbejdede Martin Zandvliet i en årrække som klipper. I 2002 skrev og instruerede han sin første film, den Robert-prisbelønnede dokumentarfilm "Angels of Brooklyn". I 2006 instruerede han kortfilmen "Jeg som regel".



Zandvliets spillefilmdebut "Applaus" (2009) skrev han sammen med Anders Frithiof August. Filmen vandt flere internationale priser og blev udvalgt til Toronto Filmfestivalen, ligesom festivalen også udtog hans to næste spillefilm, "Dirch" (2011) og "Under sandet" (2015).



"Under sandet" modtog en nominering i kategorien for bedste udenlandske spillefilm til Oscar-prisuddelingen 2017.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
The Model 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Under sandet 2015 Instruktion DK/Spillefilm
10 timer til Paradis 2012 Manuskript DK/Spillefilm
Dirch 2011 Instruktion DK/Spillefilm
At Night I Fly 2011 Klippekonsulent U/Dokumentarfilm
Applaus 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Mon petit-enfant 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
The Matjulskis 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
Cathrine 2008 Klip DK/Kort fiktion
Besøget 2008 Klipper DK/Kort fiktion
Dennis 2007 Manus DK/Kort fiktion
Uden for kærligheden 2007 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Jeg som regel 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Mum 2006 Klip DK/Kort fiktion
Når man vågner 2005 Klipper DK/Kort fiktion
Magten over kærligheden 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir 2003 Klip DK/Dokumentarfilm
Bokseren 2003 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Angels of Brooklyn 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vejen tilbage 2001 Klip DK/Dokumentarfilm
Middagen 2001 Klip DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Maverick Spirit Award 2010 San Jose Cinequest Film Festival 2010 Applaus
Warsteiner Audience Award 2016 Rotterdam, International Film Festival 2016 Under sandet
MovieZone Award 2016 Rotterdam, International Film Festival 2016 Under sandet
Grand Prix 2016 Luxembourg City Film Festival 2016 Under sandet
Audience Award 2016 Luxembourg City Film Festival 2016 Under sandet
Young Jury Award 2016 Luxembourg City Film Festival 2016 Under sandet
SIGNIS Jury Award 2016 Hong Kong International Film Festival 2016 Under sandet
Årets Danske Spillefilm 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Publikumspris 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Årets Instruktør 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Årets Manuskript 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Årets fotografering 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Bedste Klipper 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Audience Award 2016 Los Angeles, AFI Int. Festival 2016 Under sandet
Robert, Bedste Lange Dokumentarfilm 2003 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2003 Angels of Brooklyn
Best Actress 2009 Karlovy Vary International Film Festival 2009 Applaus
Europa Cinemas Label 2009 Karlovy Vary International Film Festival 2009 Applaus
Juryens Special Pris 2009 Hamptons Film Festival 2009 Applaus
Kritikernes Pris 2009 Zürich Film Festival 2009 Applaus
Best Actress 2009 Mumbai Film Festival 2009 Applaus
2E SOUFFLE 2010 Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2010 Applaus
Best Actress 2010 Pune International Film Festival India 2010 Applaus
Best Actress 2010 Nashville Film Festival 2010 Applaus
Robert, Bedste Mandlige Hovedrolle 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Mandlige Birolle 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Kostumier 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Make Up 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Originale Musik 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Sang 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Bodil, Bedste Mandlige Hovedrolle 2012 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2012 Dirch
Bodil, Bedste Mandlige Birolle 2012 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2012 Dirch
Blockbusters Publikumspris 2012 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2012 Dirch
Henning Bahs prisen for Bedste Scenograf 2012 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2012 Dirch
Best Actor 2015 Tokyo International Film Festival 2015 Under sandet
Dragon Award Best Nordic Film 2016 Göteborg International Film Festival 2016 Under sandet
Scandinavian Locations Award 2016 Göteborg International Film Festival 2016 Under sandet
Publikumspris 2015 Gijon International Film Festival 2015 Under sandet
Best Actor 2016 Beijing International Film Festival 2016 Under sandet
Best Music 2016 Beijing International Film Festival 2016 Under sandet
Publikumspris 2016 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2016 Under sandet
Bedste Film 2016 RamDam FilmFestival 2016 Under sandet
Most Disturbing Movie 2016 RamDam FilmFestival 2016 Under sandet
Bedste Danske Film 2016 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2016 Under sandet
Bedste mandlige hovedrolle 2016 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2016 Under sandet
Bedste Mandlige Birolle 2016 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2016 Under sandet
Ecumenical Jury Award 2016 Miskolc International Film Festival 2016 Under sandet
FIPRESCI Pris 2016 Miskolc International Film Festival 2016 Under sandet
Adolph Zukor Prize [Grand Prize of the Jury] 2016 Miskolc International Film Festival 2016 Under sandet
Student Award 2016 WAR ON SCREEN International Festival of Cinema 2016 Under sandet
Audience Award 2016 WAR ON SCREEN International Festival of Cinema 2016 Under sandet
Best Cinematography 2016 Berlin European Film Academy Awards 2016 Under sandet
Best Make-up 2016 Berlin European Film Academy Awards 2016 Under sandet
Best Costume Design 2016 Berlin European Film Academy Awards 2016 Under sandet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
German Film Days, Reykjavík 2017-02-10 Under sandet
Cinemateket 2017-01-01 Under sandet
Berlin European Film Academy Awards 2016-12-10 Under sandet
Los Angeles, AFI Int. Festival 2016-11-10 Under sandet
Kiev Molodist Int. Film Festival 2016-10-22 Under sandet
Ghent Flanders Int. Film Festival 2016-10-11 Under sandet
WAR ON SCREEN International Festival of Cinema 2016-09-28 Under sandet
Sydney Film Festival 2016-06-08 Under sandet
Moscow - Royal Danish Embassy 2016-04-20 Under sandet
Beijing International Film Festival 2016-04-08 Under sandet
Hong Kong International Film Festival 2016-03-21 Under sandet
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2016-03-08 Under sandet
Luxembourg City Film Festival 2016-02-25 Under sandet
Jameson Dublin International Film Festival 2016-02-18 Under sandet
Glasgow Film Festival 2016-02-17 Under sandet
Göteborg International Film Festival 2016-01-29 Under sandet
Rotterdam, International Film Festival 2016-01-27 Under sandet
Sundance Film Festival 2016-01-21 Under sandet
RamDam FilmFestival 2016-01-18 Under sandet
Les Arcs European Film Festival 2015-12-12 Under sandet
Dubai International Film Festival 2015-12-09 Under sandet
Goa - Int. Film Festival of India 2015-11-20 Under sandet
Gijon International Film Festival 2015-11-20 Under sandet
Tallinn Black Nights Film Festival 2015-11-13 Under sandet
Thessaloniki International Film Festival 2015-11-06 Under sandet
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Under sandet
Tokyo International Film Festival 2015-10-22 Under sandet
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Under sandet
Rome International Film Festival 2015-10-16 Under sandet
London Film Festival 2015-10-07 Under sandet
Hamburg FilmFest GmbH 2015-10-01 Under sandet
Toronto International Film Festival 2015-09-10 Under sandet
Cinemateket 2014-07-11 Applaus
Cinemateket 2012-11-20 Dirch
Helsinki Film Festival 2012-09-15 Dirch
Cinemateket 2012-09-09 Dirch
Brussels Film Festival 2012-06-08 Dirch
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Dirch
Zürich Film Club Xenix 2012-04-02 Applaus
Chicago EU-Filmfestival 2012-03-02 Dirch
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Jeg som regel
Goa - Int. Film Festival of India 2011-11-23 Dirch
Tallinn Black Nights Film Festival 2011-11-18 Dirch
Beirut EU-Film Festival 2011-11-10 Applaus
Washington EU Film Showcase - AFI 2011-11-03 Dirch
Lübeck, Nordische Filmtage 2011-11-02 Dirch
Rio de Janeiro Film Festival 2011-10-06 Dirch
Reykjavik Film Festival 2011-09-22 Dirch
Toronto International Film Festival 2011-09-08 Dirch
Moscow - Royal Danish Embassy 2011-09-05 Dirch
Cannes, Festival de 2011-05-11 Dirch
Mexico City Internacional Festival de Cine en la Ciudad de México (FICCMÉXICO) 2011-02-04 Applaus
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 Applaus
Leeuwarden Noordelijk Film Festival 2010-11-10 Applaus
Damascus Int. Film Festival 2010-11-07 Applaus
Helsinki Film Festival 2010-09-16 Applaus
Vlissingen, Film by the Sea 2010-09-10 Applaus
VOICES Festival, Vologda 2010-07-04 Applaus
Novi Sad Cinema City International Film and New Media Festival 2010-06-05 Applaus
Transilvania International Film Festival 2010-05-28 Applaus
Lecce European Cinema Festival Italy 2010-04-13 Applaus
Nashville Film Festival 2010-04-11 Applaus
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2010-04-07 Applaus
Cleveland International Film Festival 2010-03-18 Applaus
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2010-03-10 Applaus
San Jose Cinequest Film Festival 2010-02-23 Applaus
Glasgow Film Festival 2010-02-18 Applaus
Jameson Dublin International Film Festival 2010-02-18 Applaus
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Applaus
Angers Premiers Plans 2010-01-22 Applaus
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 2010-01-08 Applaus
Pune International Film Festival India 2010-01-07 Applaus
Paris Cine Nordica 2009-12-16 Applaus
Chennai International Film Festival 2009-12-16 Applaus
Jakarta International Film Festival 2009-12-04 Applaus
Torun, Camerimage 2009-11-28 Applaus
Tallinn Black Nights Film Festival 2009-11-27 Applaus
Denver International Film Festival 2009-11-12 Applaus
Taipei Golden Horse Film Festival 2009-11-06 Applaus
Lithuania Scanorama Film Forum 2009-11-05 Applaus
Washington EU Film Showcase - AFI 2009-11-05 Applaus
Mumbai Film Festival 2009-10-29 Applaus
London Film Festival 2009-10-14 Applaus
Hamptons Film Festival 2009-10-08 Applaus
Ghent Flanders Int. Film Festival 2009-10-06 Applaus
Haifa International Film Festival 2009-10-03 Applaus
Vancouver International Film Festival 2009-10-01 Applaus
Hamburg FilmFest GmbH 2009-09-24 Applaus
Zürich Film Festival 2009-09-24 Applaus
Distributørvisning 2009-09-24 Applaus
Sudbury Cinéfest International Film Festival 2009-09-19 Applaus
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Applaus
Toronto International Film Festival 2009-09-10 Applaus
New York 2009-08-07 Applaus
Karlovy Vary International Film Festival 2009-07-03 Applaus
Saguenay International Short Film Festival 2007-02-07 Jeg som regel
Brest, Festival Européen du Film Court 2006-11-11 Jeg som regel
Ghent Flanders Int. Film Festival 2006-10-11 Jeg som regel
Aarhus, Nordisk Panorama 2006-09-22 Jeg som regel
Melbourne Film Festival 2006-07-26 Jeg som regel
Cannes, Festival de 2006-05-17 Jeg som regel
Melbourne, REAL: life on Film 2004-04-29 Angels of Brooklyn
Istanbul Int. 1001 Documentary Film Festival 2004-03-03 Angels of Brooklyn
Jihlava International Documentary Film Festival 2003-10-23 Angels of Brooklyn
Nyon, Visions du Réel 2003-04-26 Angels of Brooklyn
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2003-04-25 Angels of Brooklyn
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.