enda

Martin Strange-Hansen

(1971 - )

Instruktør, født 8/4 1971. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2001. Hans afgangsfilm "Når lysterne tændes" blev i 2002 belønnet med en Student Academy Award (en Baby-Oscar) som bedste udenlandske filmskolefilm. Hans næste film "Der er en yndig mand" blev i 2003 hædret med en Oscar for bedste kortfilm.

Strange-Hansen stod i 2008 bag Danmarks første webisode/mobisode tween-animationsserie "Pinly & Flau" - i alt 9 film produceret direkte til mobiltelefoner. Siden 2010 har han været formand for Danske Filminstruktører.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Bitter Pille 2014 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Sidste weekend 2013 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Et dukkehjem 2013 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
To og to 2011 Instruktørkonsulent DK/Kort fiktion
Her bor Jensen 2010 Instruktion DK/Kort fiktion
Rivalen 2010 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Nynne 2006 Instruktion, Manuskonsulent Tv-serie
Den rette ånd 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Rejsen 2005 Co-instruktør DK/Kort fiktion
Hvem du end er 2004 Instruktion DK/Kort fiktion
Der er en yndig mand 2003 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Når lysterne tændes 2001 Instruktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Prix du Public 2003 Clermont-Ferrand Festival Du Court Metrage 2003 er en yndig mand
1st Prize, Short Film Live Action 2003 Granada, Festival de Jóvenes Realizadores 2003 er en yndig mand
Bedste Europæiske kortfilm 2004 Paris, Les Lutins du Court-Metrage 2004 er en yndig mand
Oscar 2003 Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2003 er en yndig mand
Bedste kortfilm 2012 Mexico Festival Int. De Cine Para Niños 2012 Her bor Jensen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Zagreb Film Festival 2014-10-19 Her bor Jensen
Odense Internationale Film Festival 2012-08-20 er en yndig mand
Mexico Festival Int. De Cine Para Niños 2012-08-07 Her bor Jensen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2011-12-04 Her bor Jensen
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2011-12-03 Her bor Jensen
Lübeck, Nordische Filmtage 2011-11-02 Her bor Jensen
Frankfurt Lucas International Children's Film Festival 2011-09-04 Her bor Jensen
Kristiansand International Children's Film Festival 2011-05-03 Her bor Jensen
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 er en yndig mand
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Her bor Jensen
Deutsches Historisches Museum 2007-01-01 er en yndig mand
Goethe-Institut Washington 2006-11-14 er en yndig mand
Lithuania Scanorama Film Forum 2006-11-11 er en yndig mand
Montone Umbria Film Festival 2006-07-05 rette ånd
Berlin Bewegliche Ziele, Interfilm Festival 2005-11-01 er en yndig mand
Bergen Nordisk Panorama 2005-09-23 er en yndig mand
Stuttgart Ludwigsburg European Short FF 2005-09-12 er en yndig mand
Salaam Film & Dialog / Salaam Filmfestival 2005-02-28 er en yndig mand
Tehran Int. Short Film Festival 2004-11-17 er en yndig mand
Montone Umbria Film Festival 2004-07-06 er en yndig mand
Paris, Les Lutins du Court-Metrage 2004-04-19 er en yndig mand
Trondheim Minimalen Kortfilm Festival 2004-03-12 er en yndig mand
Mumbai Film Festival 2004-02-03 er en yndig mand
Washington National Gallery of Art 2004-01-10 er en yndig mand
Sydney Flicker Short Film Festival 2004-01-03 er en yndig mand
Rio de Janeiro International Short Film Festival 2003-11-27 er en yndig mand
Wiesbaden Exground Film Festival 2003-11-14 er en yndig mand
Bristol Brief Encounters Short Film Festival 2003-11-12 er en yndig mand
Lübeck, Nordische Filmtage 2003-10-30 er en yndig mand
Absolut Skolebio Festival 2003-10-28 er en yndig mand
Göteborg, International Exile Film Festival 2003-10-24 er en yndig mand
Aarhus Filmfestival 2003-10-22 er en yndig mand
Bruxelles Cinedays 2003-10-15 er en yndig mand
Cork Film Festival 2003-10-12 er en yndig mand
Busan International Film Festival 2003-10-02 er en yndig mand
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2003-10-01 er en yndig mand
Palm Springs Int. Festival of Short Films 2003-09-16 er en yndig mand
Athens International Film Festival 2003-09-12 er en yndig mand
Halifax Atlantic Film Festival 2003-09-12 er en yndig mand
Stuttgart Ludwigsburg European Short FF 2003-09-10 er en yndig mand
Sao Paulo Int. Short Film Festival 2003-08-28 er en yndig mand
Dresden Short Film Night 2003-08-23 er en yndig mand
Flensburger Kurzfilmtage 2003-08-21 er en yndig mand
Odense Internationale Film Festival 2003-08-11 er en yndig mand
Locarno, Festival internazionale del film 2003-08-06 er en yndig mand
Trevignano La Cittadela Del Corto Festival 2003-07-24 er en yndig mand
Montecatini Film Festival 2003-07-14 er en yndig mand
Valencia Cinema Jove 2003-06-14 er en yndig mand
Grimstad, Norwegian Short and Documentary Film Festival 2003-06-12 er en yndig mand
Barcelona, inCURT, 2003-06-05 er en yndig mand
Toronto World Wide Short Film Festival 2003-06-03 er en yndig mand
Krakow Film Festival 2003-05-28 er en yndig mand
Salerno Film Festival Shadow Line 2003-04-22 er en yndig mand
Dresden Film Festival 2003-04-15 er en yndig mand
Los Angeles, Oscar Tour 2003 USA 2003-04-10 er en yndig mand
Granada, Festival de Jóvenes Realizadores 2003-04-05 er en yndig mand
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 er en yndig mand
Aspen Shortsfest 2003-04-02 er en yndig mand
Clermont-Ferrand Festival Du Court Metrage 2003-01-31 er en yndig mand
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 er en yndig mand
Oulu Nordisk Panorama 2002-09-24 er en yndig mand
Drama Int. Short Film Festival 2002-09-15 er en yndig mand
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.