enda

Mathilde Felumb Friis

(1871 – 1945)

Skuespillerinde. Født 31/7 1871, død 31/10 1945. Beskæftiget på Nørrebros Teater.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hr. Tell og Søn 1930 Værtinden DK/Spillefilm
Højt paa en Kvist 1929 Værtinden DK/Spillefilm
Ulvejægerne 1926 Medvirkende DK/Spillefilm
Kan Kærlighed kureres? 1923 Elses mor DK/Spillefilm
Han, hun og Hamlet 1922 Pigeskolens forstanderinde DK/Spillefilm
Harestegen 1921 Fru Spidsmeyer DK/Kort fiktion
Amatørdetektiven 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Atlantas Knaldsucces 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Studentmagersvenden 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighed og Lotteri 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Klavervirtuosen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvorledes jeg kom til Filmen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighedens Almagt 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Da Svigermoder kom 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Diskenspringeren 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hyrdepigens Kærlighed 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hvor Sorgerne glemmes 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Arvetanten 1916 Eulalie von Tønden, Hans' tante DK/Spillefilm
Den livstrætte Theodor 1916 Teodora DK/Kort fiktion
En bevæget Nat 1916 Fru Petersen DK/Kort fiktion
Dommerens Hustru 1916 Fru Breitenberg DK/Spillefilm
Barnehjertets Heltemod 1916 Karen, fru Smiths gamle pige DK/Spillefilm
En uheldig Skygge 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den flyvende Kuffert 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Katastrofen i Kattegat 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Hendes Fortid 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Spiritisten 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Det blaa Vidunder 1915 Fru Sørensen
Lidenskabens Magt 1915 Agnes, Nybloms kone DK/Spillefilm
En virkelig Helt 1915 Konsulens søster DK/Kort fiktion
Vera 1915 Marie, Veras amme DK/Spillefilm
Susanne paa Eventyr 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skipperens Genfærd 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Frierscenen 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kvinden, han mødte 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Tyvepak 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Opstandelse 1915 Sygeplejerske DK/Spillefilm
Gissemands Kærlighedshistorie 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skorstensfejeren kommer i Morgen 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Stemmeretskvinden 1914 Frk. Samson, kvindeagitator DK/Spillefilm
Ungdomssynd 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den kulørte Slavehandler 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Sladder 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vennerne fra Officersskolen 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Karnevallets Hemmelighed 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Djævelens Datter 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Ægteskabets tornefulde Vej 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ulykkens Galoscher 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Du skal ikke solde 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hotellets nye Skopudser 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Uden Nattegn 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Levende Billeder 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Naar Hjertet staar i Brand 1912 Frk. Recyle DK/Kort fiktion
Hans første Honorar 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Operabranden 1912 Gæst i operaen DK/Spillefilm
Kærlighed og Venskab 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Knap og Hægte 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Folkets Vilje 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Den forsvundne Mona Lisa 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hovedrengøring i Hjemmet 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
København ved Nat 1910 Fru Rosa Blomberg DK/Kort fiktion
Den hvide Tulipan Medvirkende DK/Kort fiktion
Dr. Thürmers Motionskur Medvirkende DK/Kort fiktion
Naar Katten er ude Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.