enda

Moritz Bielawski

(1885 – 1962)

Polsk-dansk skuespiller. Født 25/10 1885 i Polen, død 1962. Gift med Glinca Bielawski. Kom til Danmark i 1907 og skabte en del teaterforestillinger i den jødisk-russiske koloni i København.

Debuterede på film hos Nordisk Film i 1914, hvor han medvirkede i statist- og småroller i en række film frem til 1921.

Kilde: Masken, 3. aarg. nr. 18, 2/2 1913.

Udvandrede til USA i 1921 og fortsatte som skuespiller dér sammen med sin kone under navnene Morris og Glicka Bilavsky.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den sidste af Slægten 1922 En herre på gaden DK/Spillefilm
Vor fælles Ven 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Manden, der sejrede 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Via Crucis 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Har jeg Ret til at tage mit eget Liv? 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
En Aftenscene 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
En Fare for Samfundet 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
For sit Lands Ære 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Krig og Kærlighed 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Pengenes Magt 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Et Barnehjerte 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Skinsyge-Digteren 1916 Manus DK/Kort fiktion
Lotteriseddel No. 22162 1916 Rentier Glob DK/Spillefilm
Gar el Hama IV 1916 Juveler Hase DK/Spillefilm
Den hvide Djævel 1916 Paccard DK/Spillefilm
Spiritisten 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvo, som elsker sin Fader 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
En Forbryders Liv og Levned 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Danserindens Kærlighedsdrøm 1916 Fange nr. 95 DK/Spillefilm
Verdens Undergang 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Om Kap med Døden 1915 Döben, en landarbejder DK/Spillefilm
Uden Fædreland 1914 Gregor, Hirschs svend DK/Spillefilm
Gidslet 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Expressens Mysterium 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.