enda

Nicolai Johannsen

(1885 - 1935)

Norsk skuespiller. Født 17/12 1885, død 13/9 1935 - 49 år gammel.

Debuterede hos Nordisk Film i 1913, hvor han hurtigt blev en af selskabets førende mandlige stjerner. På godt to år spillede han med i 24 film, overvejende hovedroller. Derudover medvirkede han i en enkelt film hos Alhambra Film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Slægternes Kamp 1918 Ejvin Nordeck DK/Spillefilm
Midnatssolen 1916 Fritz Wahlbeck, grubearbejder DK/Spillefilm
Prinsessens Hjerte 1916 Løjtnant Boris DK/Spillefilm
Kampen om Barnet 1915 Dr. Nelson DK/Spillefilm
Drankersken 1915 Dr. med. Hermann DK/Spillefilm
En Død i Skønhed 1915 Richard, Bennos søn af første ægteskab DK/Spillefilm
Revolutionsbryllup 1915 Erneste des Tressailles DK/Spillefilm
Den lille Chauffør 1915 Cecil Hagan DK/Spillefilm
Et Haremsæventyr 1915 Gaston d'Henricourt, kavalleriløjtnant DK/Kort fiktion
Trold kan tæmmes 1915 Richard Strom, bankdirektør DK/Spillefilm
Kvinden, han mødte 1915 Baron Max, Cecilies forlovede DK/Spillefilm
Naar Hævngløden slukkes 1915 Paul Heine, kunstmaler DK/Spillefilm
Hammerslaget 1914 John Bennett DK/Spillefilm
Inderpigen 1914 Freedy Harrington, engelsk officer DK/Spillefilm
Uden Fædreland 1914 Emanuelo III, fyrste over Berengaria DK/Spillefilm
Moderen 1914 Henrik Storm, dr. phil., ingeniør DK/Spillefilm
Fædrenes Synd 1914 Victor, Müllers søn DK/Spillefilm
Et Kærlighedsoffer 1914 Jean Fort, skuespiller DK/Spillefilm
Et vanskeligt Valg 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Eventyrersken 1914 Niels, Holcks søn DK/Spillefilm
Under Blinkfyrets Straaler 1913 Robert, godsejerens søn DK/Spillefilm
Prinsesse Elena 1913 Henry de Bersin DK/Spillefilm
Bytte Roller 0 Sir Thomas Grey, millionær DK/Kort fiktion
De røvede Kanontegninger 0 Kaptajn Dubois DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.