enda

Nils Asther

(1897 – 1981)

Svensk skuespiller. Født 17/1 1897 i Danmark, død 13/10 1981 i Stockholm - 84 år gammel.

Filmdebuterede hos Mauritz Stiller i 1916, og kom siden til København, hvor han indspillede en håndfuld film hos Nordisk Film. Omkring 1927 rejste Asther til Hollywood, hvor han formåede at skabe sig en karriere og spillede overfor store stjerner som Greta Garbo og Pola Negri. I slutningen af 50'erne vendte han tilbage til Sverige.

Litteratur: Hans J. Wollstein: Strangers in Hollywood (1994).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Gudrun 1963 Direktør Roscoe DK/Spillefilm
Det hvide genfærd 1962 Medvirkende U/Spillefilm
Wienerbarnet 1924 Charles Dupont DK/Spillefilm
Solen, der dræbte 1918 Jan, Elsbeths søn af første ægteskab DK/Spillefilm
Retten sejrer 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Himmelskibet 1918 Mars-beboer DK/Spillefilm
Hittebarnet 1917 Kurt, Davies' søn DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.