enda

Oda Rostrup

(1879 – 1955)

Skuespillerinde. Født 14/5 1879 (O. Clausen), død 25/10 1955 - 76 år gammel. Gift med skuespiller Egill Rostrup (1876-1940) - ægteskabet opløst.

Medvirkede sporadisk i mindre filmroller i perioden 1913-21. Filmede indtil 1916 udelukkende for Kinografen og fra 1919 overvejende hos Olaf Fønss på Astra Film.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Republikaneren 1923 Gamle Gertrud DK/Spillefilm
Munkens Fristelser 1921 Bengt Darres mor DK/Spillefilm
Reserve-Ægtemanden 1921 Amanda, husassistent U/Spillefilm
Hendes Fortid 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Lykkeper 1920 Fru Storm, Lykkepers mor DK/Spillefilm
En Aftenscene 1920 Pernille, Abigails kammerpige DK/Spillefilm
Hævneren 1918 Fru Hamrik DK/Spillefilm
Anklagebænken 1916 Edith, rentier Schmidts adoptivdatter DK/Spillefilm
Dødssejleren 1915 Alice, fru Bedfords datter DK/Spillefilm
Guld der hævner 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Borgkælderens Mysterium 1914 Eva, baronens datter DK/Spillefilm
Livets Ubønhørlighed 1914 Jenny, Poulsens datter DK/Spillefilm
Tiger-Komtessen 1914 Marie, Jeans forlovede DK/Spillefilm
Svømmeren 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
De listige Friere 1913 Ellen, Holms datter DK/Kort fiktion
En Straamand 1913 Enkebaronesse Elna de Rène DK/Spillefilm
Den Rette 1913 Emilie Krantz DK/Kort fiktion
Under Møllevingen 1913 Kitty, Wilsons datter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.