enda

Ole Wegener

(1936 – )

Skuespiller. Født 18/2 1936. Gift med skuespiller Karen Wegener.

Uddannet på Aarhus Teaters elevskole 1960-62. Engagementer på skiftende teatre både i provinsen og hovedstaden.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Han dukkede op som en renskuret og køn ung helteskuespiller i følsomme roller, delvis som modstykke til datidens mere barske typer i læderjakke.


I sin debut er han den 17-årige gymnasieelev Bo, der forelsker sig i sin fars (Erno Müllers) kæreste i Astrid Henning-Jensens "Een blandt mange" (1961), der ikke slog an. Og sin anden hovedrolle har han i Annelise Hovmands Bergman-påvirkede drama "Sekstet" (1963), hvor hans pæne ungdommelighed igen sættes op over for et mere erfarent dobbeltspil. Heller ikke denne film blev en succes, og trods hans nydelige præstationer ebbede filmkarrieren hurtigt ud. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Bryggeren 1996 Barfoed, professor Tv-serie
Rejseholdet 1983 Politimester Tv-serie
Hvem har bolden 1978 Medvirkende Tv-film
Lys i mørket 1975 Medvirkende Tv-film
Kreditorer 1971 Adolf Tv-film
Rullegardinet 1971 Midtfeldt Tv-film
Løftet I 1969 Medvirkende Tv-film
Resternes politik 1969 Medvirkende Tv-film
Juno og påfuglen 1967 Medvirkende Tv-film
Rundt om en enebærbusk 1967 Medvirkende Tv-film
Ballerina 1966 Sven Tv-film
Mille, Marie og mig 1965 John Tv-film
En ven i bolignøden 1965 Kurt Weidelberg, arkitekt DK/Spillefilm
Melodien, der blev væk 1965 Medvirkende Tv-film
Candida 1964 Mr. Marchbanks Tv-film
De store drenge 1963 Medvirkende Tv-film
Sekstet 1963 John, Peters ven DK/Spillefilm
Den stundesløse 1963 Medvirkende Tv-film
Dronningens vagtmester 1963 Medvirkende DK/Spillefilm
Venus fra Vestø 1962 Menig Robert Henriksen DK/Spillefilm
Een blandt mange 1961 Bo, gymnasieelev DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1961 Svensker DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.