enda

Oscar Nielsen

(1858 - 1926)

Skuespiller. Født 21/8 1858, død 7/2 1926 - 67 år gammel.

Medvirkede i perioden 1914-18 som birolleskuespiller og statist i over 40 film ved forskellige selskaber. Efter skuespillerkarrieren arbejdede han som dørmand på Det kgl. Teater.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Mesterhypnotisøren 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fattigdrengen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Hans store Chance 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Fangen fra Erie Country Tugthus 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Præsten fra Havet 1918 Janus Kruse, fiskernes oldermand DK/Spillefilm
En Lykkeper 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Kammerpigen 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Slægternes Kamp 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Du skal ære - 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Taksameterkuskens Døtre 1917 Ahrens, taksameterkusk DK/Spillefilm
Den farlige Leg 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Telefondamen 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Pengenes Magt 1917 Betjent DK/Spillefilm
Gengældelsens Ret 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Strandvaskeren 1916 Strandfogeden DK/Spillefilm
Karfunkeldronningen 1916 Pierre DK/Spillefilm
Mysteriet Blackville 1916 James / John DK/Spillefilm
Sommer-Kærlighed 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Værelse Nr. 17 1916 Politibetjent DK/Spillefilm
Børsens Offer 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Gar el Hama IV 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Den frelsende Film 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Gentlemansekretæren 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvo, som elsker sin Fader 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Hjertet, der brast 1915 Kemp, kroejer DK/Spillefilm
Den gale Digter 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hotelværelse Nr. 13 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighed pr. Flytteomnibus 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skæbnens Dom 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Skyldig - ikke skyldig 1915 Wolff, politikommissær DK/Spillefilm
Kvinden, han mødte 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Fangen paa Zora 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Evangeliemandens Liv 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighedens Firkløver 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Godsforvalteren 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Penge 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Bankhvælvingens Hemmelighed 1914 Godsforvalter Motzfeld, Marys far DK/Spillefilm
Herberg for Hjemløse 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fyrtaarnets Hemmelighed 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Manden med Klumpfoden 0 Dickson DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.