enda

Oscar Stribolt

(1873 - 1927)

Skuespiller. Født 12/2 1873, død 27/5 1927 - 54 år gammel.


Oprindelig udlært i smedefaget, men en smuk sangstemme banede vejen til scenen. Debuterede i juni 1893 på Nørrebros Teater og fik en omfattende karriere på de københavnske teater- og revyscener, hvor han opnåede en kolossal popularitet.


Debuterede hos Nordisk Film i 1908. Stribolt var af statur en omfangsrig person, og hans mægtige korpus og gode humør lagde op til, at han fortrinsvist blev brugt i de komiske roller. Da Lau Lauritzen kom til Nordisk, blev 'Stri', som han kaldtes, hurtigt indlemmet i Laus trup af komedianter og rykkede siden med til Palladium, hvor han medvirkede i Fy & Bi-filmene.

Oscar Stribolt var én af de flittigst benyttede skuespillere i stumfilmårene, og hans filmografi tæller mere end 130 titler. Størsteparten af hans filmvirke udspillede sig hos Nordisk, hvor det også blev til et par instruktionsopgaver.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Glade dage 1954 Medvirkende Antologi
Ulvejægerne 1926 Gæstgiver Nikolajsen DK/Spillefilm
Lykkehjulet 1926 Monsieur Panard, modekonge DK/Spillefilm
Don Quixote 1926 Slotspræsten DK/Spillefilm
Takt, Tone og Tosser 1925 Byens lykkeligste slagter DK/Spillefilm
Byens Don Juan 1924 Medvirkende DK/Spillefilm
Lille Lise Letpaataa 1924 Tykke, journalist DK/Spillefilm
Professor Petersens Plejebørn 1924 Smugler Jørgen DK/Spillefilm
Sommerspøg og Rævestreger 1923 Godsejer Sprange DK/Spillefilm
Peter Ligeglad paa Eventyr 1923 Konsul Diger DK/Spillefilm
Hans Kones Mand 1922 Nicolaysen, spækhøker DK/Kort fiktion
Mellem muntre Musikanter 1922 Direktør Jessen DK/Spillefilm
Sol, Sommer og Studiner 1922 Grosserer Kruse DK/Spillefilm
Han, hun og Hamlet 1922 Nabo DK/Spillefilm
Heksen 1922 Munk U/Spillefilm
De livlige Statuer 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Metode i Galskaben 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gyldendal 1921 Medvirkende DK/Reklamefilm
Film, Flirt og Forlovelse 1921 Herren DK/Spillefilm
Damernes Ven 1921 Nollemann, hypnotisør og spiritist U/Spillefilm
En Sølvbryllupsdag 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Bægersvingeren 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hans bedre Halvdel 1920 Palle Skram, kunstmaler DK/Kort fiktion
Det levende Hittegods 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Evas Forlovelse 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Frøken Larsens Karriere 1920 Baron Bassemann DK/Spillefilm
Et nydeligt Trekløver 1919 Instruktion DK/Kort fiktion
Brændt a' 1919 Basse DK/Kort fiktion
Har været med et Brev i Postkassen 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Livsforsikringsagenten 1919 Basse DK/Kort fiktion
Kærlighed og Lotteri 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Manden, der gøer 1919 Basse, digter DK/Kort fiktion
Mekanik-Pigen 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mesterdetektiverne 1919 Basse, privatdetektiv DK/Kort fiktion
Nalles Børnehave 1919 Nalle DK/Kort fiktion
Skruebrækkeren 1919 Hr. Basse DK/Kort fiktion
Den Sømand han maa lide 1919 Skipper Mikkelsen DK/Kort fiktion
Mandens Overmand 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Godsejeren 1919 James Sullivan DK/Spillefilm
Kærlighed og Kontanter 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det spøger i Villaen 1918 Instruktion DK/Kort fiktion
Ægtemand for en Time 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dydsdragonen 1918 Momme DK/Kort fiktion
Hvis er Barnet? 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Naar man er ung og forelsket 1918 Direktør Stripp DK/Kort fiktion
Ægteskabshaderne 1918 Godsejer Bombay DK/Spillefilm
Kærlighed og Pædagogik 1918 Godsejer Mamses, Aages onkel DK/Spillefilm
Ansigtet i Floden 1918 David A. Harrison DK/Spillefilm
Luksuschaufføren 1918 Archibald W. Johnson, strømpefabrikant DK/Spillefilm
Hendes Hjertes Ridder 1918 Claude Cavelli, advokat, Constances nevø DK/Spillefilm
Damernes Ridder 1918 Dolle, handelsmand DK/Kort fiktion
En tro og villig Pige 1917 Instruktion DK/Kort fiktion
Hjertekrigen paa Ravnsholt 1917 Hans von Stoltenberg, ritmester DK/Spillefilm
Den megen Kærlighed 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dansegalskab 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ung og forelsket 1917 Grosserer Abraham DK/Spillefilm
Amors Hjælpetropper 1917 Jørgen Bømler, kromand og Odas onkel DK/Spillefilm
Don Juans Overmand 1916 Oberst Sejsberg, Ingers onkel DK/Kort fiktion
Manden uden Fremtid 1916 Hugh Dremont, millionær DK/Spillefilm
Arvetanten 1916 Hans von Tønden, godsejer DK/Spillefilm
Hønseministerens Besøg 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Malkepigekomtessen 1916 Grev Joachim Trolle DK/Spillefilm
Stri paa Skovtur med sin Ægtehalvdel 1916 Spækhøker "Stri" U/Spillefilm
En skindød Ægtemand 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den værdifulde Husassistent 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sommer-Kærlighed 1916 Doktor Snap DK/Kort fiktion
Trolden i Æsken 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Eventyr paa Fodrejsen 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Paraplyen 1916 Bech, slagtersvend, Larines kæreste DK/Kort fiktion
Det bertillonske System 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Familien Pille som Spejdere 1915 Pille, apoteker i Lilleby DK/Kort fiktion
Flyttedags-Kvaler 1915 Rentier Holm DK/Kort fiktion
Hovmod staar for Fald 1915 Peter Prunch DK/Spillefilm
Hvem var hun? 1915 Borgmesteren DK/Kort fiktion
Kong Bukseløs 1915 Paludan Plum, digter DK/Kort fiktion
Spøgelsestyven 1915 Karl, ung og forlegen DK/Kort fiktion
Stribolt paa Kærlighedsstien 1915 Grosserer Bech DK/Kort fiktion
Susanne paa Eventyr 1915 Particulier Tyksen DK/Kort fiktion
Tre om Een 1915 Bech, millionær DK/Kort fiktion
Ungkarl og Ægtemand 1915 Marius Meyer, grosserer DK/Kort fiktion
En Vandgang 1915 Partikulier Rørstrøm DK/Kort fiktion
Tyvepak 1915 Overbetjent DK/Kort fiktion
Den tapre Svigermoder 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
To Mand frem for en Enke 1915 Viktualiehandler Feddersen DK/Kort fiktion
Alle Kneb gælder 1915 Hansen DK/Kort fiktion
Kærlighed pr. Flytteomnibus 1915 Ernas far DK/Kort fiktion
Kærlighedens Firkløver 1915 Baron Browning DK/Kort fiktion
En moderne Don Juan 1915 Max Stein, direktør for skilsmissebureau DK/Kort fiktion
En slem Dreng 1915 Brumberg, Karls onkel DK/Kort fiktion
Susanne i Badet 1915 "Basse", arbejdsløs DK/Kort fiktion
Hjertefejlen 1915 Doktor Rahr, Evas gudfader DK/Kort fiktion
Et Haremsæventyr 1915 Thomas Wilson, amerikansk konsul DK/Kort fiktion
Kampen om Barnet 1915 Krovært DK/Spillefilm
En nydelig Ægtemand 1914 Descombes, konsul DK/Spillefilm
De besejrede Pebersvende 1914 Dam, pebersvend DK/Kort fiktion
Kvindehadernes Fald 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Stemmeretskvinden 1914 Oberst von Kuhnau DK/Spillefilm
Svindlere 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Scala (B) 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Scala 1914 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Eventyrersken 1914 Grev Albert von Schönau DK/Spillefilm
Snustobaksdaasen 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fem Kopier 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Grossererens Overordnede 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Styrmandens sidste Fart 1913 Bådsmand Sivertsen DK/Spillefilm
Den fremmede Tjener 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Troskabsvædsken 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kæmpedamens Bortførelse 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den gamle Majors Ungdomskærlighed 1913 Major Kurt von Stauffenberg, ungkarl DK/Kort fiktion
Festforestilling i Snolderød 1913 skuespiller DK/Kort fiktion
Dobbeltgængeren 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Skipperløgn 1913 Skipper-kollega DK/Kort fiktion
Prins for en Dag 1913 Borgmesteren i Waldeck DK/Spillefilm
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Svigerfar DK/Kort fiktion
Ægteskabets tornefulde Vej 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ramasjang i Kantonnementet 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sladder 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Brudegaven 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Du skal ikke solde 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Oscar Stribolt som Vidunderbarn 1912 Oscar, violinvirtuos DK/Kort fiktion
Oscar Stribolts Julegave 1912 Grosserer Hummel DK/Kort fiktion
Broder og Søster 1912 Grosserer U/Spillefilm
Hotellets nye Skopudser 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighed og Penge 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Badets Dronning 1912 Ungkarl DK/Kort fiktion
Lumpacivagabundus 1912 Syl, skomagersvend DK/Spillefilm
Et moderne Ægteskab 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Unge Pigers Værn 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Hjemkomst 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
De uheldige Friere 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den afbrudte Bryllupsnat 1911 Svigerfa'r DK/Kort fiktion
Manicuredamen med det store Hjærte 1911 Hofjægermester Krag DK/Spillefilm
Det gale Pensionat 1911 Tjener DK/Kort fiktion
En Arrestation med Ekstraforplejning 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Lattermaskinen 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Oscar Stribolt som Jæger 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ølkuskens Drøm 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
København ved Nat 1910 Fedevarehandler Kraft DK/Kort fiktion
Kean 1910 Kroværten DK/Kort fiktion
Afgrunden 1910 Opvarter i beværtningshave DK/Spillefilm
Elverhøj 1910 Bjørn Olufson, hushovmester på Højstrup DK/Spillefilm
Faldgruben 1909 Røde Bibi DK/Kort fiktion
Vildmanden 1908 Tjener DK/Kort fiktion
De fire Kærester 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kaliffens Æventyr 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Barn i Kirke 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Havkongens Datter 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Bryllupsrejse 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Naar Djævle er paa Spil 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Stativerne paa Morgenkommers 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Meyer og Frue paa Lystrejse 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.