enda

Ove Verner Hansen

(1932 - 2016)

Sanger og skuespiller. Født 20/7 1932, død 20/2 2016 - 83 år gammel

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Den kongelige operasanger, tv-kok, madskribent, værtshusholder og formand for 'Havnens venner' i Helsingør er slet og ret 'Bøffen' for den brede offentlighed. I denne kapacitet har han nemlig medvirket i otte Olsen-bandefilm - fra og med "Olsen-bandens sidste bedrifter" (1974) - som bandefører Egons arvefjende. En tyksak, der sætter rå kraft ind mod Egons langt mere udspekulerede metoder.

Bøffen er altid den bastante håndlanger eller vagtmand, der gør sit til at forpurre bandens forehavender og aldrig betænker sig på at bruge ufine metoder. I "Olsen-banden ser rødt" (1976) prøver han f. eks. at mure Egon inde. Den replikløse figur er i slægt med Mack Swains komisk ondskabsfulde tykke mand i de tidlige Chaplin-farcer og kræver ingen subtil karakteriseringskunst. Ove Verner Hansen leverer kvintessensen af 'den tykke mand' og tager brodden af ondskabsfuldheden ved elskværdigt overspil. Han medvirker også som Bøffen i fem norske versioner af Olsen-bandefilmene.

Den bedste af hans øvrige biroller er den fordægtige bygge-entreprenør Max Thorsen i Anders Refns "Strømer" (1976) - en præstation, der dog handicappes noget af en sangerpræget replikføring. Ikke underligt, at Erik Balling gjorde Bøffen stum. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Olsen-bandens sidste stik 1998 Bøffen DK/Spillefilm
Die Olsenbande läßt grüßen 1996 Medvirkende Tv-dokumentar
Smuglerkongen 1985 Medvirkende U/Spillefilm
Men Olsen-banden var ikke død 1984 Biffen U/Spillefilm
Anthonsen 1984 Hr. Lorentzen Tv-serie
Hole in one 1983 Medvirkende DK/Kort fiktion
Olsen-bandens aller siste kupp 1982 Biffen U/Spillefilm
Pelle Haleløs 1981 Stemme U/Spillefilm
Olsen-banden gir seg aldri! 1981 Biffen U/Spillefilm
Jeppe på bjerget 1981 Baron DK/Spillefilm
Olsen-banden over alle bjerge 1981 "Bøffen" DK/Spillefilm
Olsen-bandens flugt over plankeværket 1981 "Bøffen", vagtmand i Høje Nord DK/Spillefilm
Undskyld vi er her 1980 Lagerchef DK/Spillefilm
Olsen-banden overgiver sig aldrig 1979 "Bøffen" DK/Spillefilm
Krigernes børn 1979 Bonde DK/Spillefilm
Olsen-banden + Data Harry sprenger verdensbanken 1978 Biffen U/Spillefilm
Olsen-banden går i krig 1978 "Bøffen" DK/Spillefilm
Ministerens mord 1977 Ministeren Tv-film
Olsen-banden & Dynamitt-Harry på sporet 1977 Biffen U/Spillefilm
Olsen-banden deruda' 1977 "Bøffen" DK/Spillefilm
Pas på ryggen, professor! 1977 Hr. Andersen DK/Spillefilm
Ministeren og døden 1976 Ministeren Tv-serie
Superfos Glasuld - et isoleret tilfælde 1976 Bøffen DK/Reklamefilm
En by i provinsen 1976 Nilsson Tv-serie
Olsen-banden ser rødt 1976 Frits DK/Spillefilm
Strømer 1976 Max Thorsen DK/Spillefilm
Spild og service 1975 Medvirkende Tv-film
Olsen-banden på sporet 1975 "Bøffen" DK/Spillefilm
Fra Hofteatret: Sorte øjne 1974 Medvirkende Tv-film
Natten i ventesalen 1974 Blikkenslager Tv-film
Rundt på gulvet 1974 Borger #4 Tv-film
Olsen-bandens sidste bedrifter 1974 "Bøffen" DK/Spillefilm
Mig og mafiaen 1973 Møller, kaldet Klumpen DK/Spillefilm
Olsen-banden går amok 1973 Gorilla DK/Spillefilm
Livsens ondskab 1972 Kæmner Lassen Tv-serie
Manden på Svanegården 1972 Tysk forretningsmand DK/Spillefilm
Olsen-bandens store kup 1972 Købmand DK/Spillefilm
Tandlæge på sengekanten 1971 Patient DK/Spillefilm
Svejk i anden verdenskrig 1970 Göring Tv-film
Huset på Christianshavn 1970 Taxachauffør m.fl. Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.