enda

Paul Hansen

(1901 – 1976)

Grønlandsfotograf og fiskeribiolog. Født 22/11 1901 (Paul Marinus Hansen), død 28/1 1976 - 75 år gammel.

Paul Hansen var en særdeles flittig smalfilmamatør på Grønland, hvor han var udstationeret som assistent for fiskerikonsulenten ved Grønlands Styrelse, professor Adolf Jensen. Ifølge filmhistorikeren Carl Nørrested blev Hansen hyret af Grønlands Styrelse til at optage eskimoernes forskellige erhverv på film efter tilskyndelse fra smalfilmfirmaet Kongsbak & Cohn.

Optræder også under navnene Paul Marinus Hansen, Paul M. Hansen eller blot Paul Marinus.

Litteratur: Carl Nørrested 2003: "Blandt eksimoer, eventyrere og etnografer", Kosmorama nr. 232 Vinter 2003, Det Danske Filminstitut.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Et nyt Grønland 1954 Foto DK/Dokumentarfilm
Grønland for de små 1950 Instruktion, Manus, Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Fiskeri på Grønland 1950 Instruktion, Manus, Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Sydvestgrønland 1950 Instruktion, Manus, Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Grønland Fiskeri I og II 1939 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Optagelser fra Vestgrønland 1935 Foto Dokumentariske optagelser
Sildefiskeri 1934 Foto Dokumentariske optagelser
M/S Disko i Holstensborg april 1934 1934 Foto Dokumentariske optagelser
Indvielse af Kapel 1933 Foto DK/Dokumentarfilm
Jagt og fiskeri 1933 Foto DK/Dokumentarfilm
Dagligt liv ved Kangamiut 1933 Foto Dokumentariske optagelser
Hjemrejse 1933 1933 Foto Dokumentariske optagelser
Hajfiskeri, ræveavl, landbrug, fåreavl 1933 Foto Dokumentariske optagelser
Rævestutteri 1932 Foto Dokumentariske optagelser
Fuglefjeld - Fangerfamilie - Angmassatfangst 1932 Foto Dokumentariske optagelser
Sejlads til Ivigtut 1932 Foto Dokumentariske optagelser
Korte klip fra Kap Farvel og omegn 1932 Foto Dokumentariske optagelser
Grønlandske Skolebørn 1928 Foto Dokumentariske optagelser
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.