enda

Peter Bay

(1955 – )

Instruktør, manusforfatter, skuespiller. Født 15/6 1955. Skrev i sine unge dage teaterstykker, som han også selv medvirkede i, bl.a. med Solvognen. Fra 1980 til 1990 optrådte han i ensemblet 5xKaj, der optrådte med en række satiriske shows, hvoraf nogle blev vist i TV. Lone Scherfigs spillefilmdebut "Kajs fødselsdag" lancerede 5xKaj på lærredet.

Peter Bay har skrevet radiospil, teaterstykker og filmmanuskripter og instrueret en række kortfilm, bl.a. flippersatiren "Fede tider" (1996) og "Surferne kommer" (1998). I 2002 lavede han sin første spillefilm "Humørkortstativsælgerens søn".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Krokodillerne 2009 Lastbilschauffør DK/Spillefilm
Striber 2003 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Humørkortstativsælgerens søn 2002 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Løjserne 2001 Instruktion, Manus, Executive producer Tv-serie
Filmen der døde 1999 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Ungt kød 1999 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Surferne kommer 1998 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Brødrene Mortensens jul 1998 Manus Tv-serie
Fede tider 1996 Instruktion, Manus, Stills DK/Kort fiktion
Underholdningschefen 1995 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Splat 1995 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Kun en pige 1995 Manusforfatter DK/Spillefilm
Vildbassen 1994 Manus DK/Spillefilm
Det forsømte forår 1992 Manus DK/Spillefilm
Kajs fødselsdag 1990 Manus, Kajs ven DK/Spillefilm
Elvis Hansen - en samfundshjælper 1988 Røver DK/Spillefilm
Aftenlandet 1977 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.