enda

Peter Poulsen

(1905 – 2006)

Skuespiller. Født 18/11 1905, død 21/5 2006. Gift med skuespillerinde Inga Schultz (1907-90).

Uddannet på Svend Methlings teaterskole 1927-30.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Han debuterede patetisk i hovedrollen som fæstebonden Jakob i sin lærer Svend Methlings Stavnsbåndsfilm "Kongen bød -" (1938), og samme noget enstonige alvor viser han i Johan Jacobsens Liva Weel-film "Under Byens Tage" (1938), hvor han er en malerspire fra provinsen, der kommer ind i storbyens kunstnermiljø.


Han spiller titelrollen i det historiske drama "En Desertør" (1940), men så er det slut med hovedrollerne. Heller ingen af hans birollepræstationer skiller sig ud. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Historien bag kameraet 2006 Fortæller Tv-dokumentar
2400 NV 1992 Medvirkende DK/Eksperimentalfilm
Sirup 1990 Medvirkende DK/Spillefilm
Flamberede hjerter 1986 Oplæser DK/Spillefilm
Bladrejse 1984 Speaker DK/Dokumentarfilm
Rainfox 1984 Monologer DK/Spillefilm
Brødrene Øbberbøv 1983 Manus Tv-serie
Eventyr på Mallorca 1961 Poul-Maler DK/Spillefilm
Ullabella 1961 Dr. Hansen, skolelæge DK/Spillefilm
Ødipus 1961 Medvirkende Tv-film
Far til fire i sneen 1954 Dansende hotelgæst #7 DK/Spillefilm
Hejrenæs 1953 Savværksbestyrer DK/Spillefilm
Ploven 1949 Speaker DK/Dokumentarfilm
For frihed og ret 1949 Johannes Hage DK/Spillefilm
Møllen 1943 Peer Vibe, Lises Bror DK/Spillefilm
En Desertør 1940 Henrik, Madam Bjerres søn DK/Spillefilm
Elverhøj 1939 Albert Ebbesen, lensmand på Tryggevælde DK/Spillefilm
Under Byens Tage 1938 Niels Brandemose, Kunstner DK/Spillefilm
Kongen bød 1938 Jacob DK/Spillefilm
Den store Dag 1930 Skibssmed Peter Petersen, husmandens søn DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.