enda

Peter Schønau Fog

(1971 – )

Instruktør. Født 20/4 1971. Uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 1999. Har tidligere gået på Den Tjekkiske Filmskole og læst Teatervidenskab på Københavns Universitet. Har fungeret som konsulent og underviser på blandt andet Den Danske Filmskole og Filmhøjskolen i Ebeltoft. Var ansat som projektredaktør på talentudviklingsordningen New Danish Screen på Det Danske Filminstitut 2010-2012 .



Schønau Fog debuterede som spillefilminstruktør med "Kunsten at græde i kor" (2007) baseret på Erling Jepsens selvbiografiske roman. Filmen høstede en lang række priser, blandt andet Nordisk Råds Filmpris samt flere Robert- og Bodilpriser, herunder prisen for bedste danske film. Hans anden spillefilm er "Du forsvinder" (2017), der bygger på Christian Jungersens roman.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Du forsvinder 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Kunsten at græde i kor 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Lille mænsk 1999 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Vildfarelser 1997 Instruktion, Klip, Producer DK/Kort fiktion
The last ditch 1995 Instruktion, Manus, Klip U/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Speciel Mention 2007 Zagreb Motovun Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Bedste Film, Ungdomsjury 2006 San Sebastian International Film Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Speciel Mention 2006 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Recommendations Of Cinema Owners 2006 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Audience Prize 2006 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Speciel Mention 2006 Los Angeles, AFI Int. Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Bedste Fotografering 2007 Göteborg International Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
FIPRESCI AWARD 2007 Istanbul Int. Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Hædrende Omtale 2007 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
FIPRESCI AWARD 2007 Reykjavik Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Kirkens pris 2007 Reykjavik Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Bedste Manus 2007 Warsaw International Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 2018-09-19 Du forsvinder
Hong Kong International Film Festival 2018-03-19 Du forsvinder
Santa Barbara Int. Film Festival 2018-01-31 Du forsvinder
Palm Springs International Film Festival 2018-01-02 Du forsvinder
Stockholm International Film Festival 2017-11-08 Du forsvinder
Hamburg FilmFest GmbH 2017-10-05 Du forsvinder
Toronto International Film Festival 2017-09-07 Du forsvinder
Rome International Film Festival 2009-10-15 Kunsten at græde i kor
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2008-09-18 Kunsten at græde i kor
Palm Springs International Film Festival 2008-01-03 Kunsten at græde i kor
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2007-12-07 Kunsten at græde i kor
Sevilla Festival de Cine 2007-11-02 Kunsten at græde i kor
Sao Paulo Int. Film Festival 2007-10-19 Kunsten at græde i kor
Warsaw International Film Festival 2007-10-12 Kunsten at græde i kor
Reykjavik Film Festival 2007-09-27 Kunsten at græde i kor
San Sebastian International Film Festival 2007-09-20 Kunsten at græde i kor
Zagreb Motovun Film Festival 2007-07-23 Kunsten at græde i kor
Jerusalem Int. Film Festival 2007-07-06 Kunsten at græde i kor
Seattle International Film Festival 2007-05-24 Kunsten at græde i kor
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2007-04-19 Kunsten at græde i kor
Istanbul Int. Film Festival 2007-03-31 Kunsten at græde i kor
Vilnius International Film Festival 2007-03-23 Kunsten at græde i kor
Guadalajara Film Festival 2007-03-22 Kunsten at græde i kor
New York New Directors/New Films 2007-03-21 Kunsten at græde i kor
Hong Kong International Film Festival 2007-03-20 Kunsten at græde i kor
Sofia International Film Festival 2007-03-01 Kunsten at græde i kor
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Kunsten at græde i kor
Santa Barbara Int. Film Festival 2007-01-25 Kunsten at græde i kor
Marrakech International Film Festival 2006-12-01 Kunsten at græde i kor
Tallinn Black Nights Film Festival 2006-11-23 Kunsten at græde i kor
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006-11-16 Kunsten at græde i kor
Los Angeles, AFI Int. Festival 2006-11-01 Kunsten at græde i kor
Tokyo International Film Festival 2006-10-21 Kunsten at græde i kor
San Sebastian International Film Festival 2006-09-21 Kunsten at græde i kor
Toronto International Film Festival 2006-09-07 Kunsten at græde i kor
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.