enda

Pia Bovin

(1963 – )

Instruktør, født 1963 i Sverige. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1999. Har instrueret en lang række episoder af tv-serier og sitcoms.

Spillefilmdebuterede med børnefilmen "Kald mig bare Aksel" i 2002.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
De vildfarne 2016 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Begravelsen 2002 Instruktion DK/Kort fiktion
Kald mig bare Aksel 2002 Instruktion DK/Spillefilm
Langt fra Las Vegas 2001 Instruktion Tv-serie
Hotellet 2000 Instruktion Tv-serie
Tiden går 1999 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mors dag 1996 Sygeplejerske Tv-film
Jungledyret 1993 Stemme DK/Spillefilm
Bare løgn! 1991 Connie, hendes mor DK/Kort fiktion
Panik 1984 Medvirkende DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Voksenjuryens 1. Pris 2003 Berlinale 2003 Kald mig bare Aksel
Juryens 1. Pris 2003 Amsterdam Cinekid 2003 Kald mig bare Aksel
Voksenjuryens 2. Pris, Spillefilm 2003 Chicago Int. Children's Film Festival 2003 Kald mig bare Aksel
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Amsterdam Cinekid 2013-10-16 Kald mig bare Aksel
Skip City International D-Cinema Festival 2004-03-19 Kald mig bare Aksel
Oulu Int. Children's Film Festival 2003-11-17 Kald mig bare Aksel
Chicago Int. Children's Film Festival 2003-10-23 Kald mig bare Aksel
Amsterdam Cinekid 2003-10-12 Kald mig bare Aksel
München International Film Festival 2003-06-28 Kald mig bare Aksel
New York Tribeca Film Festival 2003-05-03 Kald mig bare Aksel
Kristiansand International Children's Film Festival 2003-04-29 Kald mig bare Aksel
Stockholm Film Festival Junior 2003-04-06 Kald mig bare Aksel
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 Kald mig bare Aksel
Malmö, BUFF 2003-03-12 Kald mig bare Aksel
Berlinale 2003-02-06 Kald mig bare Aksel
Lübeck, Nordische Filmtage 2002-10-31 Kald mig bare Aksel
Odense Internationale Film Festival 2002-08-12 Begravelsen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.