enda

Poul Glargaard

(1942 - 2011)

Skuespiller. Født 11/4 1942.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


For de fleste forbindes han med sin rolle som den godmodige butiksbestyrer Severinsen i Danmarks Radios populære tv-julekalender "Jul i Gammelby" (1979) - uden sammenligning hans mest kendte og folkeligt gennemslagskraftige præstation.


Filmrollerne er ret små og rækker fra Olsen-bande-film over den grovere ende af folkekomedien til det lummert småpornografiske. Blandt hans senere roller er den incestuøse Arhur i tv-serien "Alle elsker Debbie" (1988) den mest markante.


Hans foreløbigt sidste filmoptræden er som amorøs spansk politibetjent i "Walter og Carlo - op på fars hat" (1985). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hvordan vi slipper af med de andre 2007 John DK/Spillefilm
Find Nemo 2003 Bruce U/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1992 Krovært Tv-serie
Jul i den gamle trædemølle 1990 Arne Tv-serie
Ugeavisen 1990 Calle Frederik Hansen Tv-serie
Station 13 1988 Henriksen Tv-serie
Alle elsker Debbie 1987 Arthur Tv-serie
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Pedro, spansk betjent DK/Spillefilm
Midt om natten 1984 Fotograf DK/Spillefilm
SK-917 har nettopp landet.. 1983 SAS-funktionær Tv-serie
Rejseholdet 1983 Ken Simonsen Tv-serie
Henover midten 1982 Taxachauffør Tv-serie
D.A.S.K. 1981 Tv-reparatør Tv-serie
Uvejr 1980 Medvirkende Tv-film
Attentat 1980 Autodirektør DK/Spillefilm
Jul i Gammelby 1979 Severinsen Tv-serie
Strandvaskeren 1978 Tv-speaker Tv-serie
Firmaskovturen 1978 Politibetjent DK/Spillefilm
I Skyttens tegn 1978 Falckmand DK/Spillefilm
Fængslende feriedage 1978 Motorcykelbetjent DK/Spillefilm
Skytten 1977 Ophidset mand DK/Spillefilm
En by i provinsen 1976 Vilhelm Berthelsen Tv-serie
Strømer 1976 Warnebues håndlanger DK/Spillefilm
Blind makker 1976 Gangster på film DK/Spillefilm
De svenske vildkatte 1974 Poul U/Spillefilm
Hitler superstar 1974 Betjent Tv-film
Overklassens hemmelige sexglæder 1974 Eric, staldkarl DK/Spillefilm
Mafiaen - det er osse mig 1974 Emilio Costello, capo DK/Spillefilm
Olsen-bandens sidste bedrifter 1974 Tolder DK/Spillefilm
I Adams verden 1973 Tjener Tv-film
Olsen-banden går amok 1973 Civilbetjent DK/Spillefilm
Mig og mafiaen 1973 En capo DK/Spillefilm
Bordellet 1972 Julius' yngste søn DK/Spillefilm
Olsen-bandens store kup 1972 2. pilot DK/Spillefilm
Tykke Olsen 1971 Poulsen Tv-film
Hjemme hos William 1971 Assistent Tv-film
Guld til præriens skrappe drenge 1971 Cowboy DK/Spillefilm
Smuglerne 1970 Smugler i DDR Tv-serie
Huset på Christianshavn 1970 Analytiker m.fl. Tv-serie
Tintomara 1970 Regentens kammertjener DK/Spillefilm
Tre slags kærlighed 1970 Vild engel DK/Spillefilm
Præriens skrappe drenge 1970 Vicesherif DK/Spillefilm
Rend mig i revolutionen 1970 Galan, der skygges DK/Spillefilm
Tag trappen gorilla 1969 Medvirkende Tv-film
Sæson for Liza 1969 Strandløve Tv-serie
Det er måske det, der har gjort os så smukke 1969 Medvirkende Tv-film
Sonja - 16 år 1969 Egon, Sonjas bekendte DK/Spillefilm
Trekanter 1969 Medvirkende DK/Spillefilm
Sjov i gaden 1969 Kriminalassistent DK/Spillefilm
Ta' lidt solskin 1969 Journalist DK/Spillefilm
Balladen om Carl-Henning 1969 Medvirkende DK/Spillefilm
Der kom en soldat 1969 Baronens chauffør DK/Spillefilm
Woyzeck 1968 Gæst Tv-film
Det kære legetøj 1968 Interviewer på gaden DK/Spillefilm
Jeg - en kvinde 2 1968 Fotointeresseret kunde DK/Spillefilm
Det er så synd for farmand 1968 Tjener på hotellet DK/Spillefilm
Dyrlægens plejebørn 1968 Medvirkende DK/Spillefilm
Min søsters børn vælter byen 1968 Westernhelt DK/Spillefilm
Tændstikken 1967 Medvirkende Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.