enda

Poul Knudsen

(1889 – 1974)

Forfatter, manuskriptforfatter, dramatiker, oversætter og teaterkritiker. Uddannet jurist. Født 9/11 1889 i Bedholm i Vendsyssel som søn af godsejer og konservativ folketingspolitiker Johan Knudsen. Død 30/4 1974 - 84 år gammel.


Poul Knudsen var i en periode gift med manuskriptforfatterinden Johanne Skram Knudsen (1889-1972) og i to omgange, senest i 1961, med Tone Beresford Edith Matilda Knudsen, født Sutton von Zollner (f. 1911).


I 1916 tog han juridisk embedseksamen, men uddannede sig sideløbende til forfatter. I sin karriere som forfatter skrev han også under pseudonymet 'Frank Tower'. I 1939 udsendte han det filmæstetiske arbejde "Film".


Kilde: Dansk stumfilm (Marguerite Engberg, 1977), Gyldendals Litteraturleksikon 1974.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Vredens Dag 1943 Manus DK/Spillefilm
Slangen 1928 Manus U/Spillefilm
Klovnen 1926 Manus DK/Spillefilm
Fra Piazza del Popolo 1925 Manus DK/Spillefilm
Forbryderkongens Datter 1917 Manus DK/Spillefilm
Sønnen 1916 Manus DK/Spillefilm
Karnevalsdjævelen 1914 Manus DK/Kort fiktion
Letsind 1914 Manus DK/Spillefilm
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Manus DK/Kort fiktion
Elskovs Magt 1913 Manus DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.