enda

Povl Wøldike

(1899 – 1975)

Skuespiller. Født 13/8 1899, død 25/7 1975 - 75 år gammel.

Engagementer ved skiftende teatre i hovedstaden.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


En distingveret herre med uindfattede briller, der næsten altid spiller akademiker, især læge, og har en så anonym, selvudslettende spillestil, at man kan blive i tvivl om han overhovedet er skuespiller. Han ligner tit mere en specialindkaldt ekspert.


Bedst kendt er han nok som Asbjørn Andersens videnskabelige medarbejder i den herostratisk berømte science fiction-film "Reptilicus" (1961). Det er ham, der falder i søvn og glemmer at lukke for kølerummet, så kæmpeøglen vækkes til live og slipper ud for siden at lægge det halve København øde. Povl Wøldike er den første, øglen æder. Kun de uindfattede briller ligger tilbage på gulvet, hvadenten han nu har tabt dem, eller monstret har spyttet dem ud bagefter.


I reglen anført under 'i øvrigt medvirker' (hvis han da overhovedet er krediteret) har han en af sine lidt større roller i "Ung kærlighed" (1958), en af tidens moraliserende historier om uønsket graviditet. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Livsens ondskab 1972 Borgmesteren Tv-serie
Et godt liv 1970 Medvirkende Tv-film
- og så er der bal bagefter 1970 Læge DK/Spillefilm
Hurra for de blå husarer 1970 Løjtnant Liljencrones far DK/Spillefilm
Bamse 1968 Dansk portner U/Spillefilm
Onkel Joakims hemmelighed 1967 Grev von Flagen DK/Spillefilm
Professor Taranne 1966 Medvirkende Tv-film
Eurydike 1964 Tjener på caféen Tv-film
Støv for alle pengene 1963 Medvirkende DK/Spillefilm
Pigen og pressefotografen 1963 Koncertmester DK/Spillefilm
Reptilicus 1961 Dr. Dalby U/Spillefilm
Den blodrøde cirkel 1960 Medvirkende U/Spillefilm
Skibet er ladet med - 1960 Firmaejer DK/Spillefilm
Kærlighedens melodi 1959 Afholdsmand DK/Spillefilm
Vi er allesammen tossede 1959 Politilæge DK/Spillefilm
Ung kærlighed 1958 Dr. Erik Bang DK/Spillefilm
Forretning er forretning 1958 Medvirkende Tv-film
Verdens rigeste pige 1958 Mand på John Hansens kontor DK/Spillefilm
Krudt og klunker 1958 Vagthavende assistent DK/Spillefilm
Skovridergaarden 1957 Dekan DK/Spillefilm
Bundfald 1957 Kontorchefen DK/Spillefilm
Far til fire og onkel Sofus 1957 Lille Grethes far DK/Spillefilm
Ingen tid til kærtegn 1957 Medvirkende DK/Spillefilm
Den kloge mand 1956 Sagføreren, Haller spiller bridge med DK/Spillefilm
Sukceskomponisten 1954 Medvirkende DK/Spillefilm
Fløjtespilleren 1953 Læge DK/Spillefilm
Kærlighedsdoktoren 1952 Kontorchef DK/Spillefilm
Lyn-fotografen 1950 Komitémedlem DK/Spillefilm
Lejlighed til leje 1949 Medvirkende DK/Spillefilm
Den stjålne minister 1949 Museumsdirektøren DK/Spillefilm
Det kan hænde enhver 1948 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Hatten er sat 1947 Medvirkende DK/Spillefilm
Brevet fra Afdøde 1946 Medvirkende DK/Spillefilm
Far betaler 1946 Medvirkende DK/Spillefilm
Mens Sagføreren sover 1945 Hoteldirektør DK/Spillefilm
Frihed, Lighed og Louise 1944 Kontorist DK/Spillefilm
Det ender med Bryllup 1943 Jørgensen, sekretær hos Steen Andersen DK/Spillefilm
Det brændende Spørgsmaal 1943 Betjent DK/Spillefilm
Afsporet 1942 Radiospeaker DK/Spillefilm
Forellen 1942 En ung skuespiller DK/Spillefilm
Den mandlige Husassistent 1938 Erik Lautrup, Automobilforhandler DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.