enda

Preben Birck

(1905 – 1992)

Kostumedesigner og modeskaber. Født 7/7 1905, død 4/3 1992. Sammen med Holger Blom og Uffe Brydegaard blev han en af "de tre store B'er" i dansk mode. I sin egen salon i København syede han haute couture samt kostumer til teater og film. Han forlod modebranchen i 1969.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Utro 1966 Kostumer DK/Spillefilm
Soyas tagsten 1966 Kostumer DK/Spillefilm
Mor bag rattet 1965 Rekvisitør DK/Spillefilm
Frøken Nitouche 1963 Kostumer DK/Spillefilm
Baronessen fra benzintanken 1960 Kostumier DK/Spillefilm
Charles tante 1959 Kostumer DK/Spillefilm
Over alle grænser 1958 Kostumer DK/Spillefilm
Englen i sort 1957 Kostumer DK/Spillefilm
Kispus 1956 Kostumedesigner DK/Spillefilm
Solstik 1953 Kostumer DK/Spillefilm
Op og ned langs kysten 1950 Kostumer DK/Spillefilm
Man elsker kun een Gang 1945 Kostumer DK/Spillefilm
Vampyr 1932 Rekvisitørassistent U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.