enda

Richard Christensen

(1887 – 1944)

Skuespiller. Født 1/4 1887, død 18/9 1944 - 57 år gammel.

Debuterede hos Nordisk Film i 1911, hvor han var engageret det følgende år. Derefter filmede han hos Skandinavisk-Russisk Handelshus og Kinografen og sluttede stumfilmkarrieren af med en rolle i Dreyers "Præsidenten" i 1919. I slutningen af 1930'erne dukkede han atter op på filmscenen og spillede med i en række film, indtil kort før sin død.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

I tonefilmsperioden fremstiller han især bedagede herrer med et gammelmodigt præg af glædesløs småborgerlighed. Med sig bringer han en lettere sur duft af længst forsvundne tiders selvhøjtidelige bornerthed. Det gør ham overbevisende som den socialt mindreværdskompleksede konsul Terkildsen i Herman Bang-filmen "Sommerglæder" (1940). Også som butleren i "Tante Cramers Testamente" (41) fungerer han godt, denne gang i overraskende humoristisk samspil med Mathilde Nielsen. I andre sammenhænge fuldender en tydelig teaterdiktion indtrykket af en forældet (spille)stil. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Det kære København 1944 Oberstløjtnant Grøn, i "Dana"s bestyrels DK/Spillefilm
Erik Ejegods Pilgrimsfærd 1943 Wang, overlærer DK/Spillefilm
Det brændende Spørgsmaal 1943 Edvard Holm, overretssagfører DK/Spillefilm
Nat-Ekspressen (P. 903) 1942 Klemann, politiinspektør DK/Spillefilm
Vi kunde ha' det saa rart ! 1942 Dr. Brandt DK/Spillefilm
Forellen 1942 Lektor Ludvigsen DK/Spillefilm
Thummelumsen 1941 Overlærer Clausen DK/Spillefilm
Wienerbarnet 1941 Emilius Andersen, fuldmægtig DK/Spillefilm
Tak fordi du kom, Nick - ! 1941 Onkel Johan DK/Spillefilm
Tante Cramers Testamente 1941 Tulstrup, tjener hos Fru Cramer DK/Spillefilm
Sommerglæder 1940 Vicekonsul Terkildsen DK/Spillefilm
Familien Olsen 1940 Retsformanden DK/Spillefilm
Under Byens Tage 1938 Rolf Hartz DK/Spillefilm
Præsidenten 1919 Forsvarsadvokat Georg Berger DK/Spillefilm
Mørkets Fyrste 1916 Henry, Irenes elsker DK/Spillefilm
Amors Spilopper 1916 Doktor Lund DK/Spillefilm
Statens Kurér 1915 Green, legationssekretær DK/Spillefilm
Moderkærlighed 1913 Poul Wang, læge DK/Spillefilm
Ildfluen 1913 Wulff, artistagent DK/Spillefilm
Det berygtede Hus 1912 Løjtnant Svend Thomsen DK/Spillefilm
Trofast Kærlighed 1912 Poul Vang, stud. jur. DK/Kort fiktion
Jernbanens Datter 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Pigen fra det mørke København 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den Undvegne 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Ved Fængslets Port 1911 Bruun, Aages ven DK/Spillefilm
Den utro Hustru 1911 Felix Harter DK/Spillefilm
Vildledt Elskov 1911 Studenten DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.