enda

Robert Saaskin

(1920 – 1972)

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 2/8 1920 (Robert René Saaskin), død 3/5 1972 - 51 år gammel. Gift med skuespillerinde Else Hvidhøj (1937-1987). Instruerede flere af Far til fire-filmene sammen med Alice O'Fredericks.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sikke'n familie 1963 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Der brænder en ild 1962 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Rikki og mændene 1962 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Far til fire med fuld musik 1961 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Det skete på Møllegaarden 1960 Instruktørassistent DK/Spillefilm
De sjove år 1959 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire på Bornholm 1959 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Vagabonderne på Bakkegaarden 1958 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Far til fire og ulveungerne 1958 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Verdens rigeste pige 1958 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Bundfald 1957 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire og onkel Sofus 1957 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Flintesønnerne 1956 Tilskuer til slagsmål #2 DK/Spillefilm
Taxa K 1640 efterlyses 1956 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Far til fire i byen 1956 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Far til fire på landet 1955 Fisker, Instruktørassistent DK/Spillefilm
En sømand går i land 1954 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Far til fire i sneen 1954 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Arvingen 1954 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Far til fire 1953 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Farlig ungdom 1953 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Fløjtespilleren 1953 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Det store løb 1952 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Husmandstøsen 1952 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Frihed forpligter 1951 Instruktion DK/Kort fiktion
Fodboldpræsten 1951 Politimand DK/Spillefilm
Det gamle guld 1951 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Det sande ansigt 1951 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Vejen til søen 1950 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Den opvakte jomfru 1950 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Café Paradis 1950 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Mosekongen 1950 Instruktørassistent DK/Spillefilm
De røde heste 1950 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Ploven 1949 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vi vil ha' et barn 1949 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Værelse søges! 1948 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Støt står den danske sømand 1948 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Hr. Petit 1948 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Røverne fra Rold 1947 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Fra råuld til Sønderborg garn Instruktion DK/Dokumentarfilm
Når der kommer en båd Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.