enda

Rune Schjøtt

(1971 – )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født i 1971, Danmark. Uddannet manusskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Har arbejdet som musikproducer, radiovært og forfatter-instruktør på radiodrama for Danmarks Radio.


Medforfatter på den prisvindende spillefilm "Voksne mennesker" (2005) sammen med instruktør Dagur Kari. Har også skrevet Martin de Thurah's novellefilm "Ung mand falder" (2008).


Havde sin instruktørdebut med kortfilmen "Pandasyndromet" (2006). "Skyskraber" (2010), nomineret til Berlin Festivalens Generation 14plus konkurrence, er Rune Schjøtt's debut som spillefilmsinstruktør.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Klassefesten 2: Begravelsen 2014 Radiovært DK/Spillefilm
Otto er et næsehorn 2013 Manuskript DK/Spillefilm
Kødkataloget 2013 Manuskript Tv-serie
Skyskraber 2011 Instruktion, Manuskript, Executive producer (musik) DK/Spillefilm
Cairo skrald 2009 Speaker DK/Dokumentarfilm
Osman og Jeppe 2009 Manuskript Tv-serie
Ung mand falder 2007 Manus, Manusforfatter DK/Kort fiktion
Pandasyndromet 2006 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Voksne mennesker 2005 Manus DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Special Jury Award 2011 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011 Skyskraber
For Tomorrow Award - Youth Jury 2011 Oulu Int. Children's Film Festival 2011 Skyskraber
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Oulu Int. Children's Film Festival 2011-11-21 Skyskraber
Tallinn Black Nights Film Festival 2011-11-18 Skyskraber
Lithuania Scanorama Film Forum 2011-11-10 Skyskraber
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2011-10-22 Skyskraber
Mumbai Film Festival 2011-10-13 Skyskraber
Seoul International Youth Film Festival 2011-07-07 Skyskraber
Taipei Film Festival 2011-06-24 Skyskraber
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011-05-29 Skyskraber
Kristiansand International Children's Film Festival 2011-05-03 Skyskraber
Malmö, BUFF 2011-03-15 Skyskraber
Berlinale 2011-02-10 Skyskraber
Göteborg International Film Festival 2011-01-28 Skyskraber
Taipei Film Festival 2007-06-22 Pandasyndromet
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Pandasyndromet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.