enda

Signi Grenness

(1919 – 2003)

Skuespillerinde. Født 21/8 1919, død 6/4 2003.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Apparitionens rene linjer og sobre alvor anbringer hende fra starten i det seriøse advarsels-drama: hun har større roller i både "Det bødes der for -" (1944) om kønssygdommens svøbe og den uafhængige produktion"Guds mærkelige Veje" (1944) om den kristne tros nødvendighed. Og der bødes for hendes alvorsstart med medvirken i "Det gælder os alle" (1949) og "Det gælder livet" (1953), hvor det mindre gjaldt filmkunsten end tunge belæringer.

Seriøsiteten gennemsyrer hendes spil, som regel i ret ubetydelige roller. Sin mest markante figur skabte hun som koncentrationslejrfange i "Det gælder os alle". Sin mest atypiske som direktørfrue i "Hatten er sat" (1947). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dr. Lemmas problem 1975 Medvirkende Tv-film
Bertram og Lisa 1975 Medvirkende Tv-film
Hurra for de blå husarer 1970 Løjtnant Lerckes mor DK/Spillefilm
Farvel Thomas 1968 Fru Ludvigsen Tv-film
Don Perlimplins kærlighed 1966 Marcolfa Tv-film
Brønden 1962 Medvirkende Tv-film
Komtessen 1961 Agnes Rytting DK/Spillefilm
Den kloge mand 1956 Fru Andersen DK/Spillefilm
Det gælder livet 1953 Polly, Viggo Thomsens kone DK/Spillefilm
Husmandstøsen 1952 Jensine, Pers kone DK/Spillefilm
Dorte 1951 Medvirkende DK/Spillefilm
Mosekongen 1950 Grethe, Sanders kone DK/Spillefilm
Lyn-fotografen 1950 Frk. Møller, redaktørens sekretær DK/Spillefilm
Det gælder os alle 1949 Anna, en dansk koncentrationslejrfange DK/Spillefilm
Hatten er sat 1947 Inge Heiberg DK/Spillefilm
Guds mærkelige veje 1944 Lisbeth DK/Kort fiktion
Det bødes der for 1944 Alice, Martins kone DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.