enda

Sigurd Wantzin

(1881 – 1957)

Skuespiller. Født 29/9 1881, død 30/6 1957 - 75 år gammel. Gift med skuespillerinde Rigmor Wantzin (født Hjorth), far til barneskuespiller Lise Wantzin (1908-99).

Debuterede ved Aarhus Teater i 1901. Havde op gennem 1910'erne engagementer som skuespiller, revydirektør og visesanger ved div. scener og turnéer. Blev siden én af radiomediets pionerer og nåede at iscenesætte mere end 2000 radioforestillinger.

Medvirkede i et begrænset antal film i årene 1914-16 og sås sporadisk i tre tonefilm 1938-43.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
En Pige uden Lige 1943 Thomas P. Jensen, Vært i Kafé "Haabet" DK/Spillefilm
Sommerglæder 1940 Tjener Christian DK/Spillefilm
Livet paa Hegnsgaard 1938 Søren Østergaard, gårdejer DK/Spillefilm
Hatten med skatten 1918 Manus DK/Kort fiktion
De Unævnelige 1916 Hr. Fedesen DK/Kort fiktion
Ledestjernen 1916 Effies plejefar DK/Spillefilm
To Mennesker 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Lidenskabens Magt 1915 Vexelleren DK/Spillefilm
Zigo 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Tre indvendige Jomfruer 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.