enda

Sisse Reingaard

(1946 – )

Skuespiller. Født 23/9 1946 (Anne-Marie R.). Gift med filmfotograf Claus Loof (1939-94). Søster til Gitte Reingaard (f. 1943) og fotomodellen Elsebeth Reingaard (f. 1947) - begge har medvirket i film.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hun er oprørsk teenager i Knud Leif Thomsens problemdrama "Gift" (1966), nydeligt og uden mange gnister. Og hun fik sin første hovedrolle på en uriaspost som heltinden i Kirsten Stenbæks krukkede debutkomedie "Fantasterne" (1967).


Alligevel blev hun dansk films unge pige i årene omkring 1970, med en afslappet naturlighed og uskyldig sexappeal, der lå i tidens lettere hippie-passive pige-ideal.


Hun har sin største og klart bedste rolle i Finn Karlssons "Stine og Drengene" (1969), hvor hendes impulsive skolepige viser mere temperament og udtrykskraft end før og siden, og hvor hendes uskolede replikføring passer fint ind i filmens ny bølge-spontanietet.


Siden sås hun i en række farcer uden at bidrage med meget andet end en vis søvnig sødme og et kønt smil. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Krigsdøtre 1981 Medvirkende Tv-serie
Pigen fra havet 1980 Inge DK/Spillefilm
Verden er fuld af børn 1980 Kunde i supermarked DK/Spillefilm
Olsen-banden + Data Harry sprenger verdensbanken 1978 Pike i gul bil U/Spillefilm
Matador 1978 Fru fabrikant Jebbe Tv-serie
Familien Gyldenkål vinder valget 1977 Klinikassistent DK/Spillefilm
Olsen-banden deruda' 1977 Bilist i gul Renault DK/Spillefilm
Gangsterens lærling 1976 Lotte DK/Spillefilm
Hyrder 1975 Medvirkende Tv-film
Faderen 1974 Bertha Tv-film
Den kyske levemand 1974 Anna DK/Spillefilm
Slap af 1973 Alice Tv-film
Stoppested 1972 Frk. Sørensen Tv-film
Nu går den på Dagmar 1972 Tulle DK/Spillefilm
Præsten i Vejlby 1972 Kristine Hansen DK/Spillefilm
Hvor er liget, Møller? 1971 Helle Berg DK/Spillefilm
Ska' vi lege skjul? 1970 Klara DK/Spillefilm
Præriens skrappe drenge 1970 Katy Ericson DK/Spillefilm
Nøglen til Paradis 1970 Ung pige DK/Spillefilm
Stine og drengene 1969 Stine DK/Spillefilm
Pigen fra Egborg 1969 Marianne, godsbestyrerens datter DK/Spillefilm
Den gale dansker 1969 Redaktør DK/Spillefilm
Midt i en jazztid 1969 Stuepige DK/Spillefilm
Smil Emil 1969 Medvirkende DK/Spillefilm
Det var en lørdag aften 1968 Hippie-pige DK/Spillefilm
Fantasterne 1967 Elise Lorentsen DK/Spillefilm
Besøg familien men tag straks hjem igen 1967 Medvirkende Tv-film
Den røde kappe 1967 Medvirkende DK/Spillefilm
Ti slips og et hjerte 1966 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gift 1966 Susanne DK/Spillefilm
Der var engang 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Hold da helt ferie 1965 Lisbeth DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.