enda

Solveig Ersgaard

(1915 - 1996)

Instruktørassistent, manuskriptforfatter. Født 29/11 1915, død 24/4 1996 - 80 år gammel.

Solveig Ersgaard eller "Fru Solveig", som hun altid blev kaldt, var sekretær og assistent for instruktør og direktør Poul Bang på Saga Studio i Ordrup. Hun var instruktør på dokumentarfilm, men er især kendt som instruktørassistent på en lang række danske spillefilm.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Gertrud 1964 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Pigen og pressefotografen 1963 Manus DK/Spillefilm
Sømænd og svigermødre 1962 Manus DK/Spillefilm
Den rige enke 1962 Scripter DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på sjov 1962 Scripter DK/Spillefilm
Reptilicus 1961 Instruktørassistent U/Spillefilm
Charles tante 1959 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Lyssky transport gennem Danmark 1958 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Tag til marked i Fjordby 1957 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Færgekroen 1956 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Enlige mødre 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
I kongens klæ'r 1954 Instruktørassistent DK/Spillefilm
En borgerpligt 1953 Instruktion DK/Reklamefilm
Ved Kongelunden 1953 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Den gamle mølle på Mols 1953 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Rekrut 67 Petersen 1952 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Fra den gamle købmandsgård 1951 Instruktørassistent, 2. unit DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.