enda

Svend Aggerholm

(1875 – 1940)

Skuespiller og teaterdirektør. Født 19/1 1875, død 12/2 1940 - 65 år gammel. Gift med skuespillerinde Ellen Aggerholm.

Debuterede på sin 23-års fødselsdag i 1898 på Dagmarteatret. Rejste omkring 1910 til England sammen med sin kone og optrådte på forskellige teaterscener i London. Ved hjemkomsten til Danmark i 1914 dannede Svend Aggerholm sit eget teaterselskab, som turnerede i provinsen, indtil han i 1917 blev direktør for Odense Teater. Her var han ansat i to perioder, fra 1917-21 og igen fra 1930 til sin død i 1940.

Debuterede på film i 1910 og medvirkede udelukkende i film produceret af Nordisk Film i perioden 1910-14. Spillede med i en enkelt tonefilm året før sin død.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den gamle Præst 1939 Jensen, prædikant DK/Spillefilm
Pavillonens Hemmelighed 1916 Karl Frank, cand. jur., opdager DK/Spillefilm
Addys Ægteskab 1916 Baron Walter von Seedorff DK/Spillefilm
Penge 1915 Mazaud, veksellerer DK/Spillefilm
Skyldig? - ikke skyldig? 1914 Grev Hugo von Grabow DK/Spillefilm
Expressens Mysterium 1914 Laroque, fabrikant DK/Spillefilm
Hammerslaget 1914 Advokat Lechamps DK/Spillefilm
Grev Zarkas Bande 1914 Grev Zarka, æventyrer DK/Spillefilm
Eventyrersken 1914 Silkowitz DK/Spillefilm
Ballettens Datter 1913 Grev de Croisset DK/Spillefilm
Livets Blændværk 1913 Gunnar Hagen, bankdirektør DK/Kort fiktion
Prinsesse Elena 1913 Bouton, premierminister DK/Spillefilm
De Tre Kammerater 1912 Udo, løjtnant, oberstens søn DK/Spillefilm
Spionen fra Tokio 1910 Japansk officer DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.