enda

Svend Holbæk

(1908 – 1978)

Skolefilmkonsulent. Uddannet lærer i 1930 og virkede som kommunelærer i København fra 1933. Sammen med Kaj Wedell Pape havde han indtil 1950 filmproduktion i Hapa Film. I 1950 forlod han skolevæsenet, og sammen med Ebbe Neergaard grundlagde han Statens Filmcentrals skolefilmafdeling, hvor han fortsatte som mangeårig leder.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Ta' det som en mand, frue 1975 Medvirkende DK/Spillefilm
Islam 1965 Speakerkommentar DK/Dokumentarfilm
Elektronbevægelser i en Glødetråd 1946 Foto DK/Dokumentarfilm
Elektronbevægelser i en Ledning 1946 Foto DK/Dokumentarfilm
Vekselstrømmens sinuskurve 1945 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Det er ikke for sent 1943 Instruktion, Foto DK/Kort fiktion
Hans og Kirsten 1942 Instruktion, Foto, Klip DK/Kort fiktion
Dampmaskinen 1940 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Københavnsturen 1939 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Sommerturen 1938 Instruktion, Manus, Foto DK/Kort fiktion
Drenge til skovs 1937 Instruktion, Foto, Klip DK/Kort fiktion
Kolonidrenge 1936 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Et samfund grundlægges Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.