enda

Svend Melsing

(1888 - 1946)

Skuespiller, forfatter, teaterdirektør. Født 27/12 1888, død 8/6 1946 - 57 år gammel.

Filmede hos Nordisk Film i årene 1912-20 og medvirkede i ca. 30 film - ofte i fremtrædende roller. Fra 1923 var han engageret hos Palladium, hvor det blev til en håndfuld film, deriblandt flere Fy & Bi-film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
De kloge og vi gale 1945 Manus DK/Spillefilm
Hotel Paradis 1931 Max von Krakow DK/Spillefilm
Don Quixote 1926 Cardenio DK/Spillefilm
Københavns Sherlock Holmes 1925 Viggo Eibye DK/Spillefilm
Professor Petersens Plejebørn 1924 Professor Petersen DK/Spillefilm
Raske Riviera Rejsende 1924 Kaj Lynge, skuespiller DK/Spillefilm
Daarskab, Dyd og Driverter 1923 Grevens søn DK/Spillefilm
Jafet, der søger sig en Fader, I-IV 1922 Medvirkende DK/Spillefilm
Prometheus I-II 1921 Allan Cormac, ingeniør, elev i geniskole DK/Spillefilm
Frøken Larsens Karriere 1920 Grev Kuno Løvskjold, Prebens ven DK/Spillefilm
Krigsmillionæren 1919 Jørgen, Eriks søn DK/Spillefilm
Gar el Hama V 1918 Andor Tremonie, læge, Ellinors forlovede DK/Spillefilm
Hjerteknuseren 1918 Egon Vang, forfatter DK/Spillefilm
Fange Nr. 113 1917 Aage Ruud, "Fange nr. 113" DK/Spillefilm
Hyrdepigens Kærlighed 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den ny Rocambole 1917 Egon von Welten, enkebaronessens søn DK/Spillefilm
Expeditricen fra Østergade 1917 Erik, Friherrens søn DK/Spillefilm
Amors Hjælpetropper 1917 Knud Lange, student DK/Spillefilm
Et Barnehjerte 1917 Premierløjtnant Hauch DK/Spillefilm
Kærlighed og Spøgelser 1916 Botho, baronens søn DK/Spillefilm
Danserindens Hævn 1916 En ung mediciner DK/Spillefilm
Grevinde Hjerteløs 1916 Gerhard DK/Spillefilm
Midnatssolen 1916 Hertugen DK/Spillefilm
Den gæve Ridder 1915 Franz, Inkas forlovede DK/Spillefilm
En virkelig Helt 1915 Student Flink DK/Kort fiktion
Den sidste Nat 1915 Erling, kammerherrens søn, Ivans ven DK/Spillefilm
Søvngængersken 1914 George Frich, ingeniør DK/Spillefilm
Eventyrersken 1914 Leo Davidoff, ambassadør DK/Spillefilm
En Fortid 1913 Herman DK/Spillefilm
Under Mindernes Træ 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Gøglerens Datter 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Manegens Stjerne 1912 Børge, Trolles søn DK/Spillefilm
Paa Frierfødder 1912 Harms' nevø DK/Kort fiktion
De Tre Kammerater 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvad Møllebranden afslørede 1912 Svend, godsejerens søn DK/Spillefilm
Direktørens Datter 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.