enda

Svend Rindom

(1884 – 1960)

Skuespiller, forfatter. Født 30/6 1884, død 10/12 1960 (muligvis 11/12 jf. Bjørn Rasmussen!). Gift 1° i 1911 med skuespillerinde Ellen Rindom (født Diedrich), 2° i 1926 med skuespillerinde Hertha Christophersen.

Debuterede i 1903 som skuespiller og i 1910 som dramatiker.

Begyndte ved filmen i 1912, hvor han både skrev manuskripter, spillede hovedroller og instruerede. Det blev til ca. 15 film ved forskellige selskaber. Hans væsentligste bidrag var manuskriptet til Dreyers "Du skal ære din Hustru", som han også havde skrevet det dramatiske forlæg til - skuespillet "Tyrannens Fald".

Svend Rindom blev én af de meste benyttede forfattere i de første tre årtier af tonefilms-æraen, men ønskede ikke længere at stå foran kameraet. Det blev ifølge ham selv til omkring 40 filmmanuskripter efter 1930, ofte forfattet sammen med Flemming Lynge.
I 1950 fik han bevillingen til Øbro-Bio (den gamle Lyngbyvejens Kino).

Læs om DFI Bibliotekets Svend Rindom/HerthaChristophersen særsamling

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Mosekongen 1950 Manus DK/Spillefilm
Det gælder os alle 1949 Manus DK/Spillefilm
Kärleken segrar 1949 Manuskript U/Spillefilm
Hans store Aften 1946 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Affæren Birte 1945 Manus DK/Spillefilm
Man elsker kun een Gang 1945 Manus DK/Spillefilm
Frihed, Lighed og Louise 1944 Manus DK/Spillefilm
Det kære København 1944 Manus DK/Spillefilm
Det brændende Spørgsmaal 1943 Manus DK/Spillefilm
Søren Søndervold 1942 Manus DK/Spillefilm
Afsporet 1942 Manus DK/Spillefilm
Tyrannens Fald 1942 Manus DK/Spillefilm
Lykken kommer 1942 Manus DK/Spillefilm
Naar Bønder elsker 1942 Manus DK/Spillefilm
Wienerbarnet 1941 Manus DK/Spillefilm
En Forbryder 1941 Manus DK/Spillefilm
Tante Cramers Testamente 1941 Manus DK/Spillefilm
En Desertør 1940 Manus DK/Spillefilm
Familien Olsen 1940 Manus DK/Spillefilm
Cirkus 1939 Manus U/Spillefilm
Genboerne 1939 Manus DK/Spillefilm
Komtessen paa Steenholt 1939 Manus DK/Spillefilm
Roser hver aften 1939 Manus U/Spillefilm
Livet paa Hegnsgaard 1938 Manus DK/Spillefilm
Den mandlige Husassistent 1938 Manus DK/Spillefilm
Flaadens blaa Matroser 1937 Manus DK/Spillefilm
Plat eller Krone 1937 Manusbearbejdning DK/Spillefilm
Nøddebo Præstegaard 1934 Manus DK/Spillefilm
Fem raske Piger 1933 Manus DK/Spillefilm
Tango 1933 Manus DK/Spillefilm
Kobberbryllup 1933 Manus DK/Spillefilm
Du skal ære din Hustru 1925 Manus DK/Spillefilm
Takt, Tone og Tosser 1925 Manus DK/Spillefilm
For sin Faders Skyld 1916 Henrik Rønne DK/Spillefilm
Mørkets Fyrste 1916 Drúmond, advokat DK/Spillefilm
Buddhas Øje 1915 Bernardo, perlefisker DK/Spillefilm
Drankersken 1915 Løjtnant Vollmar von Hohe DK/Spillefilm
I Stjernerne staar det skrevet 1915 Dr. Bangert, astronom DK/Spillefilm
En stærkere Magt 1914 Journalist DK/Spillefilm
Det hemmelighedsfulde X 1914 Lærer DK/Spillefilm
Skæbnebæltet 1913 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Under Savklingens Tænder 1913 Florian, Gribs søn DK/Spillefilm
Strejken paa den gamle Fabrik 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kansleren kaldet "Den sorte Panter" 1912 Fyrst Rosowa DK/Spillefilm
Mysteriet paa Duncan Slot Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.