enda

Tage Nielsen

(1900 – 1971)

Producent. Født 20/11 1900 (Knud Tage Sophus N.), død i juli 1971 - 70 år gammel. Gift med Ellen Tage Nielsen, bror til producent Svend Nielsen, far til producent Niels Jørgen Nielsen.


Efter ophold i USA begyndte Tage Nielsen sin uddannelse i filmbranchen hos sin far, N.H. Nielsen i hans udlejningsfirma. I 1926 blev Tage Nielsen udnævnt til direktør for det nystartede Film-Centralen Metro-Goldwyn-Mayer. Dette selskab udlejede de danske Palladium-film, bl.a. Fy & Bi-filmene, som blev produceret af Tages bror, Svend. Samarbejdet med MGM ophørte i 1934, og firmaets navn ændredes til A/S Film-Centralen-Palladium.


Fra 1938 gik Tage Nielsen aktivt ind i produktionen af danske film og samarbejdede med flere af dansk films store navne: Carl Th. Dreyer, Svend Methling og Johan Jacobsen. Tage Nielsen grundlagde i besættelsesårene Dansk Film Co., der fremstillede den danske ugejournal og samtidig illegalt optog de mange autentiske billeder, som senere udgjorde filmen "Danmark i Lænker".


I en årrække var Tage Nielsen bevillingshaver til biografen World Cinema, og i 1960 overtog han ved sin brors død Palladium Teatret og filmstudierne i Hellerup. Fra 1949 overtog hans hustru Ellen Tage Nielsen udlejningsforretningen. Sønnen Niels Jørgen Nielsen overtog filmproduktionen på Palladium efter sin far.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Skarpe skud i Nyhavn 1957 Producent U/Spillefilm
Flugten til Danmark 1955 Produktion U/Spillefilm
Ordet 1955 Producent DK/Spillefilm
Billet Mrk. 1946 Produktion DK/Spillefilm
Brevet fra Afdøde 1946 Produktion DK/Spillefilm
Fyrtøjet 1946 Producent DK/Spillefilm
I Gaar og i Morgen 1945 Produktion DK/Spillefilm
Mens Sagføreren sover 1945 Produktion DK/Spillefilm
Den usynlige Hær 1945 Produktion DK/Spillefilm
Danmark i Lænker 1945 Producent DK/Dokumentarfilm
Familien Gelinde 1944 Produktion DK/Spillefilm
Otte Akkorder 1944 Produktion DK/Spillefilm
Mine kære Koner 1943 Produktion DK/Spillefilm
Vredens Dag 1943 Producent DK/Spillefilm
Baby paa Eventyr 1942 Produktion DK/Spillefilm
Vi kunde ha' det saa rart ! 1942 Produktion DK/Spillefilm
Ballade i Nyhavn 1942 Produktion DK/Spillefilm
Nat-Ekspressen (P. 903) 1942 Produktion DK/Spillefilm
Naar Bønder elsker 1942 Produktion DK/Spillefilm
Regnen holdt op 1942 Produktion DK/Spillefilm
Et Skud før Midnat 1942 Produktion DK/Spillefilm
Ta' Briller paa 1942 Produktion DK/Spillefilm
Wienerbarnet 1941 Produktion DK/Spillefilm
Tag det som en Mand - ! 1941 Produktion DK/Spillefilm
Peter Andersen 1941 Produktion DK/Spillefilm
Tak fordi du kom, Nick - ! 1941 Produktion DK/Spillefilm
Tante Cramers Testamente 1941 Produktion DK/Spillefilm
Tobiasnætter 1941 Produktion DK/Spillefilm
I de gode gamle Dage 1940 Produktion DK/Spillefilm
Vagabonden 1940 Produktion DK/Spillefilm
Danmarks Konge Christian den Tiende 1940 Producent DK/Dokumentarfilm
En lille Tilfældighed 1939 Producent DK/Spillefilm
Elverhøj 1939 Producent DK/Spillefilm
Balletten danser 1938 Produktion DK/Spillefilm
Storke 1938 Produktion Dokumentariske optagelser
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 2011-09-05 Vredens Dag
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.