enda

Thorkild Demuth

(1927 - 2017)

Instruktør, skuespiller og dukkemager. Født 28/3 1927, død 3/6 2017 - 90 år. Uddannet skuespiller fra Odense Teater. Stod i 1960'erne og 1970'erne bag en lang række tv-produktioner til de små og mellemstore børn, bl.a. "Ingrid og Lillebror og "Sørøver Sally". Turnerede i en årrække med børneteater og engagerede sig bredt i kulturlivet i Sønderjylland, hvor han var bosiddende i Skærbæk.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Frygtelig lykkelig 2008 Naboen DK/Spillefilm
Fæhår & Harzen 1995 Mand på herberg Tv-serie
Niels Klims underjordiske rejse 1984 Bjerggubben Tv-serie
Torvet 1981 Instruktion Tv-serie
Mændenes forbund 1981 Medvirkende Tv-film
Fiskerne 1977 Niels Væver Tv-serie
Hos Ingrid og Lillebror 1971 Instruktion Tv-serie
Hvad en møller kan komme ud for, når der er nisser på loftet 1970 Instruktion Tv-serie
De to i ledvogterhuset 1969 Instruktion Tv-serie
Sørøver Sally 1969 Pling-Plang Tv-serie
Besøg på Decembervej 1968 Instruktion Tv-serie
Kender du Decembervej? 1967 Instruktion Tv-serie
Magnus tagmus 1967 Instruktion Tv-serie
Over alle grænser 1958 Medvirkende DK/Spillefilm
I kongens klæ'r 1954 Betjent Carlsen DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.