enda

Tor Fruergaard

Instruktør. Født 1980. Uddannet fra animationslinjen på Den Danske Filmskole i 2010 med modellervoksfilmen "Venus".



Fruergaard's animerede "Vokseværk" (2014), som handler om en dreng, der forvandler sig til en varulv, når han bliver sexuelt opstemt, blev udvalgt til kortfilmkonkurrencen på Toronto Film Festival.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
År 805 2018 Instruktion, Animation DK/Kort fiktion
Vitello graver et hul 2018 Storyboard-konsulent Tv-serie
Børnesoldatens nye job 2016 Produktionsdesign DK/Dokumentarfilm
Vitello graver et hul 2016 Storyboard-konsulent DK/Kort fiktion
Vokseværk 2014 Instruktion, Storyboard DK/Kort fiktion
Venus 2010 Instruktion DK/Kort fiktion
It Came From the West 2007 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste danske kort fiktion 2014 Odense Internationale Film Festival 2014 Vokseværk
Special Jury Mention 2014 Odense Internationale Film Festival 2014 Vokseværk
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Austin Fantastic Fest 2015-09-24 Vokseværk
Stuttgart International Animation Film Festival 2015-05-05 Vokseværk
Toronto International Film Festival 2015-04-16 Vokseværk
Vilnius International Film Festival 2015-03-19 Vokseværk
Malmö, BUFF 2015-03-09 Vokseværk
Toronto International Film Festival 2014-09-04 Vokseværk
Odense Internationale Film Festival 2014-08-25 Vokseværk
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.