enda

Troels Orland

(1939 – 2012)

Tonemester. Født 22/12 1939, død 28/2 2012. Oprindeligt uddannet svagstrømsingeniør. Det holdt kun i fire år til 1969, så søgte han ind på tonemesteruddannelsen på den nyoprettede filmskole. Blev i 1971 ansat på Teknisk Film Compagni A/S og opbyggede her Danmarks første halvautomatiske mikserstudie. Mellem filmopgaverne begyndte han at fabrikere små elektronikenheder til løsning af praktiske lydproblemer ved optagelse og efterarbejde. Har fra midten af 80'erne arbejdet med lydtekniske løsninger for tv-stationerne og stiftede sit eget firma: Orland Audio Engineering & Recording.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Con Spirito - en film om Carlo Zecchi 1991 Lyd DK/Dokumentarfilm
Sygdommen døden 1989 Lyd DK/Dokumentarfilm
Danish Music at the Louisiana 1987 Lyd DK/Dokumentarfilm
Dagbog fra den spanske borgerkrig 1986 Lyd DK/Dokumentarfilm
Nu dages det søstre 1984 Lyd DK/Dokumentarfilm
Per Nørgård - et arbejdsportræt 1984 Lyd DK/Dokumentarfilm
Gøgeungen 1984 Lyd DK/Dokumentarfilm
Lus 1983 Lyd DK/Kort fiktion
Harry Klog 1983 Lyd DK/Dokumentarfilm
Forræderne 1983 Dubbing DK/Spillefilm
Edwins have 1982 Lyd Tv-film
Det usynlige pattebarn 1982 Lyd DK/Kort fiktion
Ulvetid 1981 Lyd DK/Spillefilm
Næsten et menneske 1981 Lyd DK/Kort fiktion
Historien om Kim Skov 1981 Tonemester DK/Kort fiktion
Kvindesind 1980 Lyd DK/Spillefilm
Prøv at se 1980 Lyd DK/Dokumentarfilm
Træerne og skovens folk 1980 Lyd DK/Dokumentarfilm
Sorteper - Det kan du selv være 1980 Lyd DK/Kort fiktion
En rig mand 1979 Lyd DK/Dokumentarfilm
Sammen med Lena 1979 Lydmix DK/Dokumentarfilm
Clark 1977 Lyd DK/Spillefilm
En klode i splid med sig selv 1977 Lyd DK/Dokumentarfilm
Vi mødes i forsamlingshuset 1976 Lyd DK/Dokumentarfilm
Kroppens træning og udtryk I 1976 Lyd DK/Dokumentarfilm
Kroppens træning og udtryk II 1976 Lyd DK/Dokumentarfilm
Et undertrykt folk har altid ret 1976 Lydmix DK/Dokumentarfilm
Vejen til Lima 1976 Lydmix DK/Dokumentarfilm
Lov og orden i Christiania 1974 Lyd DK/Dokumentarfilm
Palæstina - Danmark, samme kamp 1973 Lyd DK/Dokumentarfilm
Er kongen død? 1973 Lyd DK/Dokumentarfilm
Smil mand! 1972 Lyd DK/Spillefilm
Go-kart 1972 Lyd DK/Dokumentarfilm
Johan uden land 1971 Lyd DK/Kort fiktion
Det er nat med fru Knudsen 1971 Toneassistent DK/Spillefilm
Den lige vej 1970 Lyd DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.