enda

Tue Ritzau

(1930 – 2017)

Instruktør, født 26/7 1930, død 26/8 2017. Student fra Herlufsholm. Studerede litteraturhistorie på Københavns Universitet og kunst- og litteraturstudier ved universiteter i Frankrig, Østrig og Italien. Fulgte undervisning på det italienske filmakademi.


1955-1960: Assistent på Laterna Film. Derefter freelance som instruktør og manuskriptforfatter, samt fotograf på egne produktioner. Har udover Laterna Film arbejdet for Teknisk Film Co., Nordisk Kortfilm og Danmarks Radio. Stiftede i midten af 70'erne sit eget produktionsselskab, Ritzau Film.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
En god cigar 1992 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Fuglespor - en film om Ejler Bille 1992 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Fugl Phønix i Ribe 1988 Instruktion, Producent DK/Dokumentarfilm
Interrail 1986 Produktion DK/Dokumentarfilm
Tiden der fulgte - de 141 dage 1986 Foto DK/Dokumentarfilm
Verdens største nationalpark 1985 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Helsingør Skibsværft - Historien om en drøm 1984 Foto DK/Dokumentarfilm
Druk - 12 billeder af et misbrug 1983 Foto DK/Dokumentarfilm
Arbejdsløs - Danmark 1983 1983 Foto DK/Dokumentarfilm
Kommer tirsdag efter sommeren - om børn på daginstitutioner 1983 Foto DK/Dokumentarfilm
Magt er en permanent sammensværgelse 1982 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Rom er et fortryllet bur... 1980 Instruktion, Manus, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Suria 1980 Instruktion, Foto DK/Kort fiktion
Grøftekanten 1978 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Søen 1977 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Aswan - den store dæmning 1976 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Klokkefrø 1976 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Nomade i Negev-Ørkenen 1975 Instruktion, Manus, Produktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Fiskedræt i Genesaret Sø 1975 Instruktion, Manus, Produktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Fårehyrde ved Bethlehem 1975 Instruktion, Manus, Produktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Kamelhyrde ved Jericho 1975 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
En Thora-skriver 1975 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Korn 1974 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Påske i Jerusalem 1972 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Jødisk gudstjeneste 1972 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Påskefest i et jødisk hjem 1972 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Vilde dyr i byen 1971 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Kobbersneppe 1971 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Portræt af et menneske 1971 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bison 1970 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Kidugalo - et spedalskhedshospital i Tanzania 1970 Andre credits DK/Dokumentarfilm
Dyrene om vinteren 1970 Bearbejdning U/Dokumentarfilm
Grævling 1970 Bearbejdning DK/Dokumentarfilm
Gravand 1969 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Urfugl 1969 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Hejre 1969 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
På sporet af mosefolket 1969 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Ro-taget 1969 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Øvelser på gulv 1969 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Glasmosaik 1968 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Reportage 1968 Producent DK/Eksperimentalfilm
Hvad skal vi med aviser? 1967 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kamp nr. 7 1966 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Lomvie 1966 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Brushane 1966 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Vibe 1966 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Lappedykker 1966 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Klyde 1966 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Strandskade 1966 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Tejst 1966 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Skarv 1966 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Blishøne 1966 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Alk 1966 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Børsen 1965 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Fugle i naturen 1965 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Rørskoven 1964 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Åen 1963 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Stranden 1962 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Marken 1962 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Skoven 1962 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Danske husdyr 1962 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
En dag i søværnet 1962 Manus DK/Dokumentarfilm
Luftangreb 1959 Manus DK/Dokumentarfilm
Sparegrisens filmrevy nr. 8 1958 Redaktør DK/Dokumentarfilm
Dit er livet 1958 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Filmforum S 09 1955 Medvirkende Lydoptagelser
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.