enda

Ulla Raben

Producer, instruktør og manuskriptforfatter fra DRs B&U-afdeling samt børnebogsforfatter. Født 1940. Flere af Ulla Rabens børnefilm har vundet internationale tv-priser: "De 5 sanser" (en del af programfladen "Legestue med Trille"), som Raben var manuskriptforfatter på, vandt førsteprisen i Japan Price i 1975. "Mette rejser alene", som Raben både instruerede, skrev og producerede vandt Prix Danube i Slovakiet i 1976. Og "Sku du spørge fra nogen?”, som Raben også var hovedkræften bag, vandt Prix Jeunesse i Tyskland i 1994 for bedste magasinprogram og for nytænkning og mod.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Schhhh! 2006 Manus DK/Kort fiktion
Prinsessen og medaljonen 2001 Instruktion, Manuskript, Producer Tv-serie
Blyppernes første år 1999 Instruktion, Manus Tv-serie
Naja fra Narjana 1999 Manus Tv-serie
Ørekonfekt 1997 Instruktion, Producer Tv-serie
Far, mor og Blyp 1996 Instruktion Tv-serie
Sku’ du spørge fra nogen? 1994 Instruktion, Manuskript Tv-serie
Opdagelsesrejsen 1993 Instruktion, Manus Tv-serie
Sara flyver til Norge 1992 Instruktion, Manus Tv-film
Bullerfnis 1990 Instruktion, Manus Tv-serie
Jeg vil ha' dig 1989 Instruktion, Manus, Producer Tv-serie
Hjemme hos Saudi 1988 Instruktion DK/Dokumentarfilm
En kinesisk børnehave 1987 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Sådan gør Wu Djing! 1987 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Dokumentarfilm
Hvad gør Wu Djing? 1987 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Dokumentarfilm
Ude på noget 1984 Instruktion Tv-serie
Tiger Badiger 1983 Instruktion, Manuskript, Producer Tv-serie
Go' morgen Morgen 1982 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Nu er det ikke sjovt længere 1982 Instruktion Tv-serie
Legestue med Trille 1981 Instruktion Tv-serie
Cigaretter og tommelfingre 1980 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Kort fiktion
Flemmings cykel 1977 Instruktion, Producer Tv-serie
Mette alene hjemme 1975 Instruktion, Manuskript, Producer Tv-serie
Christian 7 år 1975 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mig og min lillesøster 1974 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Kort fiktion
Da Pia blev væk 1974 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Kort fiktion
Nogen gange vil man være meget stærk 1974 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Kort fiktion
På ferie med børnehaven 1973 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hvorfor bliver man syg? 1973 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kender du Rikke? 1968 Instruktion, Manuskript, Producer Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.