enda

Valdemar Andersen

(1889 - 1956)

Manuskriptforfatter. Født 9/6 1889, død 1/8 1956 - 67 år gammel.

Han begyndte som dramaturg og manuskriptforfatter i 1913 på Nordisk Film i Valby, bl.a. for Lau Lauritzen Sr. Senere instruerede han selv enkelte film.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Danmarks kolonihaver 1944 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Ved forenede Kræfter 1942 Manusbearbejdning DK/Kort fiktion
Vore mindste Københavnere 1941 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Kys, Klap og Kommers 1929 Manus DK/Spillefilm
Kongen af Pelikanien 1928 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Den hvide Geisha 1927 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Dydsdragonen 1927 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Minder fra Zünftens Dage 1926 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Danmarksfilmen 1926 Manus DK/Dokumentarfilm
Lasse Månsson fra Skaane 1923 Manus DK/Spillefilm
Han er Mormon 1922 Manus DK/Kort fiktion
Præsten i Vejlby 1922 Manus DK/Spillefilm
Jafet, der søger sig en Fader, I-IV 1922 Manus DK/Spillefilm
Frie Fugle 1922 Manus DK/Spillefilm
Den sidste af Slægten 1922 Manus DK/Spillefilm
De livlige Statuer 1921 Manus DK/Kort fiktion
Harems-Mystik 1921 Manus DK/Spillefilm
Kærlighed og Fuglekvidder 1921 Manus DK/Kort fiktion
Lykkens Galoscher 1921 Manus DK/Spillefilm
Borgslægtens Historie 1920 Manus DK/Spillefilm
Den flyvende Hollænder, I-IV 1920 Manus DK/Spillefilm
Har jeg Ret til at tage mit eget Liv? 1920 Manus DK/Spillefilm
Klavervirtuosen 1919 Manus DK/Spillefilm
Maharajaens Yndlingsflamme 1919 Manus DK/Spillefilm
Nalles Børnehave 1919 Manus DK/Kort fiktion
Mesterdetektiverne 1919 Manus DK/Kort fiktion
Godsejeren 1919 Manus DK/Spillefilm
Nellys Riddere 1919 Manus DK/Kort fiktion
Hendes Mands Forlovede 1919 Manus DK/Spillefilm
Kærlighed og Kontanter 1919 Manus DK/Kort fiktion
Mandens Overmand 1919 Manus DK/Kort fiktion
Et nydeligt Trekløver 1919 Manus DK/Kort fiktion
Skandalemageren 1919 Manus DK/Spillefilm
Krigsmillionæren 1919 Manus DK/Spillefilm
Solskinsbørnene 1919 Manus DK/Spillefilm
Brændt a' 1919 Manus DK/Kort fiktion
Hjertebetvingeren 1918 Manus DK/Spillefilm
Ægteskabshaderne 1918 Manus DK/Spillefilm
Reservestatisten 1918 Manus DK/Kort fiktion
Jalousiens Magt 1918 Manus DK/Kort fiktion
Ægtemand for en Time 1918 Manus DK/Kort fiktion
Mirakeltjeneren 1918 Manus DK/Kort fiktion
En Lykkeper 1918 Manus DK/Spillefilm
Kærlighed og Pædagogik 1918 Manus DK/Spillefilm
Ansigtet lyver I 1917 Manus DK/Spillefilm
Sufflørens Stedfortræder 1917 Manus DK/Kort fiktion
Ansigtet lyver II 1917 Manus DK/Spillefilm
Den megen Kærlighed 1917 Manus DK/Kort fiktion
Skriget fra Djævlekløften 1917 Manus DK/Spillefilm
Den ny Rocambole 1917 Manus DK/Spillefilm
Pjerrot 1917 Manus DK/Spillefilm
Det firbenede Plejebarn 1916 Manus DK/Kort fiktion
Don Juans Overmand 1916 Manus DK/Kort fiktion
Hønseministerens Besøg 1916 Manus DK/Kort fiktion
Eventyr paa Fodrejsen 1916 Manus DK/Kort fiktion
Gentlemansekretæren 1916 Manus DK/Spillefilm
En dejlig Dag 1916 Manus DK/Kort fiktion
Den værdifulde Husassistent 1916 Manus DK/Kort fiktion
Maaneprinsessen 1916 Manus DK/Spillefilm
Stakkels Meta 1916 Manus DK/Spillefilm
Livets Genvordigheder 1916 Manus DK/Spillefilm
Arvetanten 1916 Manus DK/Spillefilm
En nydelig Onkel 1916 Manus DK/Kort fiktion
Fyrstindens Skæbne 1916 Manus DK/Spillefilm
Hjertestorme 1916 Manus DK/Spillefilm
Blandt Samfundets Fjender 1916 Manus DK/Spillefilm
Sommer-Kærlighed 1916 Manus DK/Kort fiktion
En slem Dreng 1915 Manus DK/Kort fiktion
Ungkarl og Ægtemand 1915 Manus DK/Kort fiktion
De besejrede Pebersvende 1914 Manus DK/Kort fiktion
Husassistenten 1914 Manus DK/Kort fiktion
Tøffelhelten 1914 Manus DK/Spillefilm
Amors Krogveje 1914 Manus DK/Kort fiktion
Privatdetektivens Offer 1913 Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.