enda

Valdemar Lauritzen

(1902 – 1955)

Instruktør. Født 13/4 1902, død 4/4 1955 - 52 år gammel. Bror til den kendte instruktør Lau Lauritzen Sr.

Han arbejdede i 1930'erne som tonemester, fotograf og manuskriptforfatter og senere som instruktør for Palladium. I 1940'erne instruerede han nogle kortfilm. Han døde i 1955 på Frederiksberg. Han var gift med Ulla Johanne Lauritzen (f. 1895).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Spiste horisonter 1950 Medvirkende DK/Eksperimentalfilm
Bekæmp rotterne [forkortet udg.] 1948 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Gaarden hedder Vikagardur 1947 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bekæmp Rotterne 1941 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kan de svømme? 1940 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ungdom og Bøger 1939 Klip DK/Dokumentarfilm
Filmen om Georg Jensen-Sølvet 1938 Tilrettelægger DK/Dokumentarfilm
Danmark for Folket 1937 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Inkognito 1937 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.