enda

Valdemar Schiøler Linck

(1878 – 1952)

Skuespiller. Født 26/10 1878, død 6/9 1952 - 73 år gammel. Gift med skuespillerinde Edith Schiøler Linck (1902-79, født Norup).

Debuterede i 1897 som 19-årig, i provinsen. 5 år senere kom han til København, hvor han optrådte i folkekomedier, revyer, varietéer og operetter på de fleste af hovedstadens scener. Især kendt for sit samspil med Carl Fischer.

Schiøler Linck debuterede på film hos Biorama i 1909 og medvirkede sporadisk i godt 10 stumfilm. Bla. fandt Dreyer anvendelse for hans talent i "Der var engang" (1922), hvor han spillede 'Papegøje-Kammerherren'. Indtil midten af fyrrene blev det til yderligere 10 tonefilm.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Far betaler 1946 Kunsthandler Winckler DK/Spillefilm
Det kære København 1944 Skyum, Inspektør i Restaurant DK/Spillefilm
Ballade i Nyhavn 1942 Alfred, Ejer af Nyhavnshotel DK/Spillefilm
Bolettes Brudefærd 1938 Møller Eskemose, sognerådsmedlem DK/Spillefilm
6. Trækning 1936 Rasmus Lund DK/Spillefilm
Nøddebo Præstegaard 1934 Proprietær Keldborg DK/Spillefilm
Den ny Husassistent 1933 Lektor Sørensen DK/Spillefilm
De blå drenge 1933 Zimmermann DK/Spillefilm
Saa til søs 1933 Mommesen DK/Spillefilm
Odds 777 1932 Nicolaisen, teltholder DK/Spillefilm
Begravelsesherrerne 1931 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den Sørgmuntre Barber 1927 Værten DK/Spillefilm
Luksusrejen 1923 Albinus, chauffør DK/Spillefilm
Der var engang 1922 Papegøje-Kammerherren DK/Spillefilm
Askepot 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den flyvende Kuffert 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
En sød Logerende 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Storstadens Hyæne 1912 Grev de Muffat DK/Spillefilm
Venus 1911 Varieté-gæst DK/Spillefilm
Kean 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Faldgruben 1909 Blegnæb DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.