enda

Vera Lindstrøm

(1882 – 1946)

Skuespillerinde. Født 7/8 1882 (V. Beyer), død 13/8 1946 - 64 år gammel. Gift med skuespiller Viggo Lindstrøm (1858-1926).

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole. Trak sig tilbage fra teatret i 1908, da hendes mand blev direktør for Det ny Teater.

Medvirkede fra 1914 sporadisk i omkring 10 stumfilm, heraf halvdelen indspillet hos Dania Biofilm. Efter en længere pause spillede hun med i en håndfuld tonefilm.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Lykke paa Rejsen 1947 Medvirkende DK/Spillefilm
Fyrtøjet 1946 Stemme DK/Spillefilm
Ta' Briller paa 1942 Baronessen DK/Spillefilm
Tror du jeg er født i Gaar! 1941 Pensionær, frk. Stjernebo DK/Spillefilm
Tak fordi du kom, Nick - ! 1941 En tante DK/Spillefilm
Gaa med mig hjem 1941 Grevinde DK/Spillefilm
København, Kalundborg og -? 1934 Medvirkende DK/Spillefilm
Don Quixote 1926 Lucindas Moder DK/Spillefilm
Hans Kones Mand 1922 Pipos kone DK/Kort fiktion
Druknet i Flammehavet 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Den dovne Dreng paa Karneval 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Buddhas Øje 1915 Mrs. Edith DK/Spillefilm
Flyverspionen 1915 Lolotte, Cascards veninde DK/Spillefilm
Lidenskabens Magt 1915 Baronesse Bellini DK/Spillefilm
Juveltyven paa Æventyr 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Tre indvendige Jomfruer 1914 Husalf DK/Spillefilm
Gorki 1912 Fulvia DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.