enda

Vibe Mogensen

Instruktør, født 1964. Uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje.

Debuterede med "Borte" i 1992. Afgangsfilmen "Veninder" fra 1994 blev sendt på DR1 og efterfulgt af yderliger to film for piger, "Rideskolen" og "Pigerne i 4.b". I 1998 kom "Salsapiger søger" og året efter "Mit barn som stjerne", der begge blev sendt på DR2. Tv-serien "100 % Greve" blev vist på TV2 og efterfølgende klippet til en biografversion med samme titel. På Barok Film instruerede hun i 2005 "Min fars sind", som er en personlig beretning om hendes egen fars psykiske sygdom.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Daddy - mit liv som husfar 2020 Manuskriptkonsulent DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 8 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Min fars sind 2005 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
110% Greve - en film fra virkeligheden 2004 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Pigerne i 4.b 1999 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Rideskolen 1998 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Veninder 1994 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Borte 1991 Instruktion DK/Kort fiktion
Picnic i Helsinki Live 1990 Lyd DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Special Pris 2005 Odense Internationale Film Festival 2005 Min fars sind
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Docsbarcelona 2007-02-01 Min fars sind
CPH:DOX 2005-11-04 Min fars sind
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2005-10-18 Min fars sind
Odense Internationale Film Festival 2005-08-11 Min fars sind
Kristiansand International Children's Film Festival 2005-04-26 110% Greve - en film fra virkeligheden
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 110% Greve - en film fra virkeligheden
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 110% Greve - en film fra virkeligheden
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.