enda

Viking Ringheim

(1880 – 1954)

Skuespiller. Født 2/4 1880, død 20/10 1954 - 73 år gammel. Tvillingebror til skuespilleren Arvid Ringheim.

Debuterede hos Nordisk Film i 1909 og var ligesom sin bror i løbet af en 10-årig periode engageret ved skiftende selskaber. Medvirkede i en enkelt tonefilm i 1944.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Biskoppen 1944 Købmanden DK/Spillefilm
Skomagerprinsen 1920 August, fyrstens kammertjener U/Spillefilm
Sicilianerrøverens Bryllup 1919 Generaldirektørens Sullivan DK/Spillefilm
Den skønne Ubekendte 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den Dovnes Himmerige 1918 Den Dovne DK/Kort fiktion
Mirakeltjeneren 1918 Sam Waterpass, Johns onkel DK/Kort fiktion
Hjertebetvingeren 1918 Bob Dandy, Millicents fætter DK/Spillefilm
Mands Vilje 1918 Værkfører Schou DK/Spillefilm
Den dovne i Bad 1916 Den dovne dreng DK/Kort fiktion
To Mennesker 1916 Bankier Goldmann DK/Spillefilm
Den dovne Dreng paa Karneval 1915 Den dovne dreng DK/Kort fiktion
Frøken Lilli 1914 Snap, detektiv DK/Kort fiktion
Juveltyven paa Æventyr 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Strejken paa den gamle Fabrik 1913 Fabrikant Goldstein DK/Kort fiktion
Brændemærket 1913 Artistagent DK/Spillefilm
Vor Tids Dame 1912 Stevenson, Millionær DK/Spillefilm
Heksen og Cyklisten 1909 Cyklisten DK/Kort fiktion
Rosen Frier DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.