enda

Dansk Biograf Compagni

Selskabet blev dannet i 1913 med Carl Rosenbaum som direktør. Men efter at have formøblet det meste af selskabets aktiekapital blev han hurtigt erstattet af den talentfulde filmskaber og skuespiller Benjamin Christensen.


Dansk Biograf Compagni producerede i løbet af de 3-4 år, Benjamin Christensen var direktør for selskabet, to film - begge instrueret af direktøren selv. Filmene, Det hemmelighedsfulde X og Hævnens nat, blev imidlertid i begge tilfælde økonomiske successer. Og filmene vakte med det samme begejstring blandt kritikkerne.

Kilde: Marguerite Engberg (1977): Dansk stumfilm I-II

Filmografi Priser
Titel År Funktion Category
Hævnens Nat 1916 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Det hemmelighedsfulde X 1914 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Skæbnebæltet 1913 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Manden uden Ansigt Produktionsselskab DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.