enda

Ebbe Preisler Film

Ebbe Preisler Film blev dannet i 1971, hed i en periode Ebbe Preisler Film/TV og blev siden til Preisler Productions.


Selskabet var i fuld aktivitet indtil 1988, da Ebbe Preisler samlede Danmarks filmproducenter til een forening og blev dens første sekretariatschef. Herefter fulgte oprettelsen af Media-kontoret Documentary og siden 10 år som sekretariatschef for Danske Filminstruktører efterfulgt af 5 år som sekretariatschef for Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber. I de år stod Preisler Productions for mindre filmproduktioner samt produktion af brætspil, pædagogiske spil og visualiseringsopgaver.


Siden 2006 er Preisler Productions igen i fuld aktivitet, stadig med en sammensat produktionsaktivitet, men med hovedvægten på filmproduktion.

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Prinsessen på ærten 2005 Distributionsselskab
Fejemanden og friheden 1988 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Jeg elsker dig 1987 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Kajak 1987 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Din daglige dosis 1986 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit lille Chile 1986 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Natterytter 1986 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Ballade i byrådet 1985 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Fugl Fønix 1984 Produktionsselskab, DK/Dokumentarfilm
Gittes monologer - Per Højholt 1984 Distributionsselskab DK/Dokumentarfilm
Din nabos søn [kort version] 1983 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Sonja Ferlov Mancoba - en dansk billedhugger i Paris 1983 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Lus 1983 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Jeg troede vi havde en aftale 1982 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Af jord er du kommet - på sporet af en dansk husmand 1982 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Din nabos søn 1981 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Supertanker 1981 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Kalule 1979 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Genbrug 1979 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Allah være lovet, det blev en dreng! 1979 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Skolen for livet! 1978 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Frie sigøjnere 1977 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Svend Wiig Hansen i Nikolaj Kirke 1977 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Danmark A+B 1976 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Et undertrykt folk har altid ret 1976 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Jamen se nu Færøerne 1975 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Arbejderkvinder i Grønland 1975 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Vi er både rigtig og kloge 1975 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Line 1975 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Spillemandens bakspejl 1975 Produktionsselskab DK/Eksperimentalfilm
Robert Jacobsen 1974 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Hudegrunden, Vesterbro 1974 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Thy-lejren 1970 1974 Distributionsselskab DK/Dokumentarfilm
Livet er en drøm 1972 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Kina i Danmark 1972 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.