enda

Final Cut Productions

Final Cut Productions blev grundlagt i 1993 af producenten Thomas Stenderup. I selskabets første leveår var produktionen overvejende fokuseret på dokumentarfilm. Bl.a. Stenderups egen poetiske "Fredens port" (1996), om ligbrænding på en kirkegård i Havanna, "Den tyske hemmelighed - en film om krig, kærlighed - og løgn" (2005) af Lars Johansson og serien "Mit Danmark" 1-8 (2006) om indvandring og kulturforskelle i Danmark.


Blandt selskabets spillefilm er Torben Skjødt Jensens eksperimenterende "Manden der ikke ville dø" (1999), Peter Schønaug Foghs anmelderroste og prisbelønnede "Kunsten at græde i kor" (2007), samt den svenske veteran Jan Troells historiske film "Mariah Larssons evige øjeblik" (2008).

Filmografi Priser
Titel År Funktion Category
Cathedrals Of Culture 2014 Produktionsselskab
Tpb Afk - The Pirate Bay Away From Keyboard 2012 Produktionsselskab
Lille Revolution 2010 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Fodbold er Gud 2010 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Den perfekte muslim 2009 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Specialisterne 2009 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Troells troldspejl 2008 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Unge Freud i Gaza 2008 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Maria Larssons evige øjeblik 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Young Freud In Gaza 2008 Produktionsselskab
Kunsten at være Mlabri 2007 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Dolls 2007 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Kunsten at græde i kor 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Mit Danmark - film nr. 8 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Fedt 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
I sproget er jeg 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark 2006 Produktionsselskab
Mit Danmark - film nr. 10 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 9 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 7 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 6 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 5 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 4 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 3 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 1 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 2 2006 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Ylva og dragen 2005 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Den tyske hemmelighed - en film om krig, kærlighed - og løgn 2005 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Voices Of The World: I Sproget Er Jeg / Kunsten At Være Mlabri 2005 Produktionsselskab
Elsker du mig? 2004 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Pigen som holdt op med at lyve 2004 Produktionsselskab U/Kort fiktion
Vægtløs 2003 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Himmelfald 2002 Produktionsselskab U/Spillefilm
Gå på vandet 2000 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Den onde cirkel 1999 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Manden som ikke ville dø 1999 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Take Off 1997 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Jacobs liste 1997 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Fredens port 1996 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
To be or nothing to eat 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Jamen, I forstår mig ikke 1995 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Om Gud vil - stemmer fra Gaza 1995 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Filmfotograf 2008 Valladolid International Film Festival 2008 Maria Larssons evige øjeblik
Bedste kvindelige skuespiller 2008 Valladolid International Film Festival 2008 Maria Larssons evige øjeblik
Bedste Manus 2008 Valladolid International Film Festival 2008 Maria Larssons evige øjeblik
Bedste musik 2008 Valladolid International Film Festival 2008 Maria Larssons evige øjeblik
Bedste Manus 2007 Warsaw International Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
FIPRESCI AWARD 2007 Reykjavik Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Kirkens pris 2007 Reykjavik Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Speciel Mention 2007 Zagreb Motovun Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Hædrende Omtale 2007 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
FIPRESCI AWARD 2007 Istanbul Int. Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Bedste Fotografering 2007 Göteborg International Film Festival 2007 Kunsten at græde i kor
Speciel Mention 2006 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Recommendations Of Cinema Owners 2006 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Audience Prize 2006 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Speciel Mention 2006 Los Angeles, AFI Int. Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Bedste Film, Ungdomsjury 2006 San Sebastian International Film Festival 2006 Kunsten at græde i kor
Grand Prix 2005 Odense Internationale Film Festival 2005 Den tyske hemmelighed - en film om krig, kærlighed - og løgn
Juryens Speciale Omtale 2005 ZagrebDox 2005 Den tyske hemmelighed - en film om krig, kærlighed - og løgn
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.