enda

Fine & Mellow

Selskabet Fine & Mellow blev i 2002 grundlagt af instruktørerne Hella Joof og Jannik Johansen, sammen med producenten Thomas Gammeltoft og Nordisk Film Distribution. Samarbejdet resulterede i Jannik Johansens "Rembrandt" (2003) og thrilleren "Mørke" (2005), samt Hella Joofs populære komedier "Oh Happy Day" (2004), "Fidibus" (2006), tv-serien "Album" (2008) og ungdomsfilmen "Se min kjole" (2009).


Henrik Ruben Genz er en tredje instruktør, der har lavet flere film for Fine & Mellow: "Kinamand" (2005), "Frygtelig lykkelig" (2008) og "Undskyld jeg forstyrrer" (2012). Selskabet har endvidere stået bag TV3s tv-serie "Lulu og Leon" (2009) og flere novelle- og dokumentar film.


I 2011 skiftede selskabet navn til Eyeworks Fine & Mellow som del af et samarbejde med det internationale independent produktions- og distributionsselskab Eyeworks. Thomas Gammeltoft ejer den ene halvdel af selskabet, Eyworks den anden. Denne konstruktion har bl.a. produceret Per Flys prisbelønnede svenske spillefilm "Monica Z" (2013) om den svenske jazzsangerinde Monica Zetterlund.

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Volcano 2012 Production company U/Spillefilm
Undskyld jeg forstyrrer 2012 Production company DK/Spillefilm
Rosa Morena 2011 Production company DK/Spillefilm
Skyskraber 2011 Production company DK/Spillefilm
Sommer i Tyrol 2010 Production company DK/Kort fiktion
Min pinlige familie og mutantdræbersneglene 2010 Production company DK/Kort fiktion
Lulu & Leon 2009 Production company Tv-serie
Complaints Choir 2009 Production company DK/Dokumentarfilm
Se min kjole 2009 Production company DK/Spillefilm
Frygtelig lykkelig 2008 Production company DK/Spillefilm
Black Heart 2008 Production company DK/Dokumentarfilm
Album 2008 Production company Tv-serie
Linas hemmelige bog 2007 Production company U/Spillefilm
Rene hjerter 2006 Production company DK/Spillefilm
Fidibus 2006 Production company DK/Spillefilm
Kvindeliv 2005 Production company DK/Dokumentarfilm
Kinamand 2005 Production company DK/Spillefilm
Mørke 2005 Production company DK/Spillefilm
Oh Happy Day 2004 Production company DK/Spillefilm
Populærmusik fra Vittula 2004 Production company U/Spillefilm
Rembrandt 2003 Production company DK/Spillefilm
Livsforsikringen 2002 Production company DK/Kort fiktion
Livsforsikringen 2002 Production company

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Bodil, Bedste Kvindelige Hovedrolle 2013 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2013 Undskyld jeg forstyrrer
Best Feature Film 2012 Espinho Festival de Cinema e Vídeo Jovem 2012 Volcano
Best Feature Film 2012 Bradford Film Festival 2012 Volcano
For Tomorrow Award - Youth Jury 2011 Oulu Int. Children's Film Festival 2011 Skyskraber
Krzysztof Kieslowski Award: Best Feature 2011 Denver International Film Festival 2011 Volcano
Best Feature Film 2011 Valladolid International Film Festival 2011 Volcano
Best Actor 2011 Sao Paulo Int. Film Festival 2011 Volcano
LOUVE D'OR 2011 Montreal, Festival International Nouveau Cinema 2011 Volcano
Quebec Critics Association - Best Feature Intl. 2011 Montreal, Festival International Nouveau Cinema 2011 Volcano
Silver Hugo - New Directors Comp. 2011 Chicago International Film Festival 2011 Volcano
Fipresci 2011 Reykjavik Film Festival 2011 Volcano
Church of Iceland Award 2011 Reykjavik Film Festival 2011 Volcano
Best Actor 2011 Kazakhstan Eurasia IFF 2011 Volcano
Bedste Instruktør 2011 Transilvania International Film Festival 2011 Volcano
Special Jury Award 2011 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011 Skyskraber
Best First Feature Award 2011 San Jose Cinequest Film Festival 2011 Rosa Morena
Prêmio Itamaraty - bedste film 2010 Sao Paulo Int. Film Festival 2010 Rosa Morena
Bedste Film 2009 Bilbao FANT Festival de Cine Fantastico 2009 Frygtelig lykkelig
Prix Special Police 2009 Beaune International Thriller Film Festival 2009 Frygtelig lykkelig
2. Bedste Film 2009 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2009 Frygtelig lykkelig
Bedste kvindelige skuespiller 2009 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2009 Frygtelig lykkelig
Bedste Mandlige Skuespiller 2009 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2009 Frygtelig lykkelig
Bedste Mandlige Birolle 2009 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2009 Frygtelig lykkelig
Bedste Fotografering 2009 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2009 Frygtelig lykkelig
Robert, Bedste Danske Spillefilm 2009 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009 Frygtelig lykkelig
Robert, Bedste Instruktør 2009 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009 Frygtelig lykkelig
Robert, Bedste Kvindelige Hovedrolle 2009 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009 Frygtelig lykkelig
Robert, Bedste Mandlige Hovedrolle 2009 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009 Frygtelig lykkelig
Robert, Bedste Manus 2009 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009 Frygtelig lykkelig
Robert, Bedste Filmfotograf 2009 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009 Frygtelig lykkelig
Bedste Instruktør 2008 Chicago International Film Festival 2008 Frygtelig lykkelig
Crystal Globe 2008 Karlovy Vary International Film Festival 2008 Frygtelig lykkelig
Publikumspris 2007 Taipei Film Festival Dansk fokus 2007 Rene hjerter
Bedste Manus 2007 Oporto, Fantasporto 2007 Rene hjerter
Robert, Bedste Originale Musik 2007 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2007 Rene hjerter
Grand Prix 2005 Faces of Love (Moscow) Sochi 2005 Kinamand
Silver Arrow 2005 Faces of Love (Moscow) Sochi 2005 Kinamand
FIPRESCI Pris 2005 Karlovy Vary International Film Festival 2005 Kinamand
Økumeniske pris 2005 Karlovy Vary International Film Festival 2005 Kinamand
Bedste skuespiller 2003 Courmayeur Film Noir in Festival 2003 Rembrandt
Speciel Omtale 2003 Odense Internationale Film Festival 2003 Livsforsikringen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.