enda

Fine & Mellow

Selskabet Fine & Mellow blev i 2002 grundlagt af instruktørerne Hella Joof og Jannik Johansen, sammen med producenten Thomas Gammeltoft og Nordisk Film Distribution. Samarbejdet resulterede i Jannik Johansens "Rembrandt" (2003) og thrilleren "Mørke" (2005), samt Hella Joofs populære komedier "Oh Happy Day" (2004), "Fidibus" (2006), tv-serien "Album" (2008) og ungdomsfilmen "Se min kjole" (2009).


Henrik Ruben Genz er en tredje instruktør, der har lavet flere film for Fine & Mellow: "Kinamand" (2005), "Frygtelig lykkelig" (2008) og "Undskyld jeg forstyrrer" (2012). Selskabet har endvidere stået bag TV3s tv-serie "Lulu og Leon" (2009) og flere novelle- og dokumentar film.


I 2011 skiftede selskabet navn til Eyeworks Fine & Mellow som del af et samarbejde med det internationale independent produktions- og distributionsselskab Eyeworks. Thomas Gammeltoft ejer den ene halvdel af selskabet, Eyworks den anden. Denne konstruktion har bl.a. produceret Per Flys prisbelønnede svenske spillefilm "Monica Z" (2013) om den svenske jazzsangerinde Monica Zetterlund.

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Volcano 2012 Produktionsselskab U/Spillefilm
Undskyld jeg forstyrrer 2012 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Rosa Morena 2011 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Skyskraber 2011 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Sommer i Tyrol 2010 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Min pinlige familie og mutantdræbersneglene 2010 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Lulu & Leon 2009 Produktionsselskab Tv-serie
Complaints Choir 2009 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Se min kjole 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Album 2008 Produktionsselskab Tv-serie
Black Heart 2008 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Frygtelig lykkelig 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Linas hemmelige bog 2007 Produktionsselskab U/Spillefilm
Rene hjerter 2006 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Fidibus 2006 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Kvindeliv 2005 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Kinamand 2005 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Mørke 2005 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Oh Happy Day 2004 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Populærmusik fra Vittula 2004 Produktionsselskab U/Spillefilm
Rembrandt 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Livsforsikringen 2002 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Livsforsikringen 2002 Produktionsselskab

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
For Tomorrow Award - Youth Jury 2011 Oulu Int. Children's Film Festival 2011 Skyskraber
Best Feature Film 2011 Valladolid International Film Festival 2011 Volcano
Best Actor 2011 Sao Paulo Int. Film Festival 2011 Volcano
LOUVE D'OR 2011 Montreal, Festival International Nouveau Cinema 2011 Volcano
Quebec Critics Association - Best Feature Intl. 2011 Montreal, Festival International Nouveau Cinema 2011 Volcano
Silver Hugo - New Directors Comp. 2011 Chicago International Film Festival 2011 Volcano
Fipresci 2011 Reykjavik Film Festival 2011 Volcano
Church of Iceland Award 2011 Reykjavik Film Festival 2011 Volcano
Bedste Instruktør 2011 Transilvania International Film Festival 2011 Volcano
Special Jury Award 2011 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011 Skyskraber
Prêmio Itamaraty - bedste film 2010 Sao Paulo Int. Film Festival 2010 Rosa Morena
Bedste Instruktør 2008 Chicago International Film Festival 2008 Frygtelig lykkelig
Crystal Globe 2008 Karlovy Vary International Film Festival 2008 Frygtelig lykkelig
Publikumspris 2007 Taipei Film Festival Dansk fokus 2007 Rene hjerter
FIPRESCI Pris 2005 Karlovy Vary International Film Festival 2005 Kinamand
Økumeniske pris 2005 Karlovy Vary International Film Festival 2005 Kinamand
Speciel Omtale 2003 Odense Internationale Film Festival 2003 Livsforsikringen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.